Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Marti 31 Ianuarie 2023 - 14587
Certificate Cambridge English pentru copii, echivalate cu un test important de admitere.

Incepand din aceasta luna, toti elevii din Romania care detin un certificat Young Learners "Movers" sau "Flyers" nu vor mai fi nevoiti sa dea examenul de admitere in clasa a V-a cu predare in limba engleza intensiv. Acestea vor fi echivalate, iar nivelul A1 va corespunde notei 10. Decizia luata de Ministerului roman al Educatiei si Cercetarii Stiintifice reprezinta o veste foarte buna pentru toti elevii care studiaza engleza la scoala sau dupa orele de clasa.

 Potrivit Adresei Oficiale Nr. 40029 emise de Ministerul Educatiei pe 19.05.2015, toti candidatii care detin minimum 11 scuturi* la certificatele Cambridge English Movers sau Flyers vor fi scutiti de testul de admitere in clasele a V-a cu predare in limba engleza intensiv. Pentru a-si asigura echivalarea examenului, candidatii trebuie sa fi obtinut 4 scuturi la doua competente, respectiv 3 scuturi la o competenta lingvistica a examenului Cambridge English. Echivalarea va fi valabila la sfarsitul acestei luni, cand scolile publice vor organiza examene de admitere pentru clasele a V-a cu predare in limba engleza.

Aceasta recunoastere se adauga altor echivalari ale certificatelor Cambridge English facute de Ministerul Educatiei. Examenele Cambridge English: Key/ Key for Schools si Preliminary/Preliminary for Schools (nivelurile A2 sau superior) sunt recunoscute la admiterea in clasa a IX-a cu program bilingv de predare intr-o limba moderna si corespund notei 10. Totodata, toate certificatele Cambridge English incepand de la Preliminary / Preliminary for Schools si pana la Proficiency pot fi echivalate cu examenul limba straina de la Bacalaureat.

 "Dorim sa multumim ministerului roman al Educatiei pentru colaborare si sustinere. Prin aceasta decizie importanta, elevii romani care vor sa aprofundeze studiile de limba straina isi vor vedea eforturile recunoscute. Mai mult decat atat, decizia reprezinta o noua atestare a importantei si seriozitatii examenelor Cambridge English in Romania si la nivel international. Suntem foarte mandri sa face parte din acest proces", a declarat Sarah Ellis, sef al Departamentului de Evaluare din cadrul Cambridge English Language Assessment.

 Examenele Cambridge English, concepute si evaluate de catre departamentul de dezvoltare al renumitei Universitati din Cambridge, ofera cele mai cunoscute certificate de limba engleza in scop educational si profesional din Romania si strainatate. Potrivit unui sondaj realizat anul trecut, 6 din 10 parinti din Romania recunosc Cambridge English drept furnizor international de examene de atestare a cunostintelor de limba engleza.

Pentru mai multe informatii despre examenele Cambridge English si modalitatea de a gasi un centru de examinare, va invitam sa vizitati website-ul Cambridge English pentru Romania.

http://www.cambridgeenglish.org/ro/

 

 *In functie de performantele lor, candidatii la examenele Young Learners primesc intre 1 si 5 scuturi (emblema Cambridge English) la fiecare dintre cele 3 competente lingvistice (Speaking, Writing si Listening)

 

 

Ce este Cambridge English?

Cambridge English Language Assessment ofera cea mai mare gama de certificate pentru cursanti si profesori din intreaga lume. 4 milioane de candidati din peste 130 de tari participa la examenele Cambridge English. Un numar de peste 15.000 de universitati, angajatori, institutii guvernamentale si alte organizatii au incredere in examenele si certificatele Cambridge English ca proba a cunostintelor de limba engleza. Create si testate calitativ de experti de marca in domeniul evaluarii cunostintelor de limbi straine, examenele Cambridge English ofera o evaluare eficienta si de incredere.

 

0 comentarii2653 vizualizări10 iunie 2015
rss 2.0
rss 2.0