Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Vineri 27 Ianuarie 2023 - 14587
Prietenii Speciale.

Voluntarii Asociatiei Tineri pentru Comunitate Bistrita in parteneriat cu Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva nr. 1 Bistrita, au derulat in perioada februarie-iunie 2015 proiectul Prietenii Speciale. Scopul principal al proiectului a fost de a dezvolta creativitatea copiilor cu nevoi speciale, de a dezvolta toleranta si de a spori colaborarea intre tineri si copii provenind din diverse medii sociale. In acest scop, voluntarii Asociatiei Tineri pentru Comunitate Bistrita, sub indrumarea coordonatorului de proiect Ionut Chirali, au organizat o serie de ateliere de lucru saptamanale cu elevii utilizand tehnica origami de prelucrare a hartiei pentru confectionarea diferitelor figurine dar si alte tehnici precum realizarea unor decoratiuni din cutii de chibrituri sau ata.

Pe toata durata proiectului, ne-am bucurat de sprijinul si indrumarea cadrelor didactice ale Centrului: dna director Vass Imola Doris - prof psihopedagog, dna profesor kinetoterapeut Rapan Mariana, dna prof pentru inv. prescolar Seretan Ionela Adriana in calitate de responsabili precum si dna prof. psihopedagog Archiudean Simon, dna profesor inv. primar Marica Livia, dna prof. psihopedagog Todor Rodica si invatator-educator Pop Daniela - in calitate de colaboratori. De asemenea, un rol important l-au jucat voluntarii Asociatiei Tineri pentru Comunitate Bistrita: Paula Suciu, Dora Avram, Andreea Feier, Darius Alexandru Bordean, Stefania Muresan, Bianca Muresan, Roxana Habalau, Marius Gherman, Raluca Termure.

Festivitatea de inchiere a proiectului a avut loc luni, 09.06.2015 in incinta Centrului Scolar pentru Educatie Incluziva nr. 1, cand cadrele didactice participante, elevii si voluntarii au organizat o expozitie a obiectelor realizate, au realizat desene pe asfalt, precum si o serie de jocuri pentru copii.

Consideram ca in urma acestui proiect am pus bazele unei prietenii cu adevarat speciale, am contribuit la risipirea unor prejudecati si am sporit atat toleranta cat si imaginatia copiilor si tinerilor implicati, ceee ce ne face sa ne dorim continuarea acestei initiative si in viitorul an scolar.


Hangea Cristina

Presedinte Asociatia Tineri pentru Comunitate Bistrita

0 comentarii2751 vizualizări11 iunie 2015
rss 2.0
rss 2.0