Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Joi 05 August 2021 - 14587
REZULTATE DE TOP ALE MICILOR ELECTRONISTI BISTRITENI.

In perioada 21-24 iunie 2015, s-a desfasurat la Constanta, a IX-a editie a Concursului National "Electronica -Azi". Competitia, una dintre putinele dar cele mai prestigioase din Romania, aflata in Calendarul Activitatilor Educative 2015, aprobat de Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice, s-a desfasurat la Palatul Copiilor Constanta. Pe parcursul a trei zile de probe, in cadrul a trei categorii de varsta, au concurat de la egal la egal, si-au valorificat cunostintele, aptitudinile si nu in ultimul rand talentul in domeniul electronicii, elevi provenind din peste 25 de judete ale Romaniei.S-au aliniat la startul concursului, nu doar elevi din palate si cluburi ale elevilor dar si din prestigioase unitati scolare de profil (colegii tehnice si licee tehnologice).

Palatul Copiilor Bistrita, a fost reprezentat de un echipaj format din trei elevi, coordonati de prof. Dorel Nicoara. Elevii nostrii au concurat la toate cele trei categorii de probe, dar in acelasi timp, au prezenzat in competitie, la sectiunea "Proiecte", un interesant si original aparat, realizat pe parcursul anului scolar tocmai incheiat. Destinat, utilarii laboratoarelor scolare, dar avand si alte interesante aplicatii, proiectul bistritean, a determinat juriul sectiunii respective, sa fie unanim de acord, apreciind proiectul elevilor nostri cu premiul I.

La celelalte categorii de probe (proba teoretica, realizarea unui montaj propus de organizatori, proiectarea unui cablaj dupa o schema electronica data), elevii echipajului Palatului Copiilor Bistrita, au obtinut rezultate de top. Astfel, elevul Balmos Ion- Marin, a obtinut doua locuri I si o mentiune, elevul Sipos Dan Mihai a obtinut un loc I , doua locuri III, iar elevul Dedean Alin a obtinut un premiu II si o mentiune. Prin aceste rezultate, in clasamentul general, elevii Sipos Dan Mihai si Balmos Ion-Marin, au reusit sa se situeze astfel in fruntea clasamentului a doua din cele trei categorii ale competitiei nationale mentionate.

De departe, la aceasta editie a concursului, echipajul ce a reprezentat judetul nostru, a fost astfel cel mai titrat echipaj al editiei 2015 al Concursului National "Electronica -Azi".

Pentru aceste rezultate, in final, consideram ca se cuvin a fi aduse multumiri Inspectoratului Scolar al Judetului Bistrita-Nasaud care a facut posibila prezenta elevilor nostri la Constanta. Multumiri se cuvin a fi aduse Colegiului Tehnic "Infoel" (a carui elevi sunt membrii echipajului), precum si parintilor care au inteles pasiunea si aptitudinile copiilor lor, si au fost alaturi de ei, pe parcursul intregului an scolar.

 

Bistrita 25 iunie 2015 prof. Dorel Nicoara - Palatul Copiilor Bistrita.

0 comentarii3192 vizualizări25 iunie 2015
rss 2.0
rss 2.0