Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Duminica 03 Martie 2024 - 14587
Proiectul CO-BUILDING A GOOD GUIDANCE.

Inspectoratul Scolar Judetean Bistrita-Nasaud desfasoara, in calitate de partener, proiectul  Cooperare pentru o mai buna orientare profesionala, finantat in cadrul Programului de Invatare pe tot parcursul vietii, programul sectorial Leonardo da Vinci, Transfer de Inovatie. Proiectul reuneste parteneri din cinci tari (Romania cu judetele Bistrita-Nasud si Arad, Franta, Elvetia, Letonia, Olanda), sub coordonarea Italiei, avand un buget de 399 704 euro.

 Proiectul porneste de la dificultatea tinerilor de a-si gasi un loc de munca si are ca obiectiv imbunatatirea motivatiei elevilor, implicarea lor activa in procesul decizional al clasei,  precum si imbunatatirea cunostintelor despre viitoarea profesie.

 Una dintre activitatile principale a fost transferarea unei metode inovative de consiliere pentru cariera, bazata pe abordare participativa, folosirea creativitatii si utilizarea TIC. Astfel, liceeni din toate tarile participante au fost invitati la concursul international de video si prezentari animate Pasi spre viitorul meu, desfasurat anual, incepand cu 2014. Filmele realizate de elevi sunt disponibile pe site-ul proiectului, http://www.goodguidanceplus.eu/index.php/home-ro

  La nivelul judetului Bistrita-Nasaud, proiectul se adreseaza elevilor de la profilul tehnologic si economic, de la urmatoarele licee:

 1. Colegiul Tehnic "Infoel" Bistrita

2. Colegiul Tehnic "Grigore Moisil" Bistrita

3. Liceul Tehnologic Agricol Bistrita

4. Liceul Tehnologic de Servicii Bistrita

5. Liceul Tehnologic Forestier Bistrita

6. Colegiul Silvic "Transilvania" Nasaud

7. Colegiul Economic Nasaud

8. Liceul Tehnologic Agricol Beclean

9. Colegiul National "Andrei Muresanu"

10. Liceul Tehnologic Telciu

11. Liceul "Radu Petrescu" Prundul Bargaului

12. Liceul Tehnologic Lechinta

 Perioada de implementare a proiectului este 1 octombrie 2013 - 30 septembrie 2015. Relatii suplimentare se pot obtine de la dl. Ioja Ioan, inspector proiecte educationale, tel. 0741 137574

 

Biroul de presa

ISJ Bistrita-Nasaud

E-mail: birouldepresa@isjbn.ro

0 comentarii2821 vizualizări02 iulie 2015
rss 2.0
rss 2.0