Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
Scoala noua, inaugurata la inceput de an scolar, la Nepos.

Pentru elevii Scolii Gimnaziale" Gavril Istrate’’ din Nepos, inceputul anului scolar s-a deschis intr-o atmosfera de mare bucurie si satisfactie. Clasele primare si cele trei grupe de gradinita au intrat intr-o cladire noua, de fapt o reabilitare capitala si modernizare a vechiului local care dateaza din anul 1887. Chiar daca in decursul anilor a mai suferit cateva reparatii, de data aceasta s-a simtit imperios nevoia unei interventii capitale. Investitia s-a derulat pe parcursul unui an si a fost sustinuta strict din bani proveniti de la bugetul local al comunei Feldru care s-au ridicat la valoarea de 100.000 euro.

Proiectul a vizat inlocuirea acoperisului, lucrari de reabilitare interioara si exterioara a imobilului, inlocuirea geamurilor si usilor de lemn cu termopane, centrala termica, constructii de garduri si pavarea curtii acestei institutii. Constructia se afla la standardele modernitatii, avand in vedere ca fiecare grupa si sala de clasa are utilitatile necesare :grupuri sanitare interioare, spatiu de joaca, mobilier adecvat. Coridoarele si salile destinate procesului de invatamant sunt bine compartimentate printr-o idee benefica realizata de proiectantul acestei lucrari, Vasile Costanas si pusa in valoare de catre firma MISGRUP Anies condusa de Petrica Farcas, care s-a straduit sa se incadreze in termenul stabilit si sa execute lucrari de buna calitate.

La deschiderea festiva, alaturi de cei peste 240 de elevi, insotiti de parinti au fost prezenti : senatorul Cristian Florian, Grigore Tiolan, primarul comunei Feldru, viceprimarul Toader Besuti , si fostii directori ai Scolii, Marc Alexandru si Mircea Darosi, care si-au exprimat bucuria ca aceasta constructie a fost imbracata in straie noi si astazi se numara printre cele mai frumoase scoli de pe Valea Somesului. Dupa ce Directoarea Scolii, Pop Mariuca si-a prezentat gandurile pentru inceput de an si a urat succes tuturor elevilor si cadrelor didactice, a adus multumiri conducerii Primariei pentru interesul pe care il poarta scolii si mai ales in realizarea acestui obiectiv.

Primarul Grigore Tiolan a tinut sa precizeze ca lucrarea este rezultatul grijii pe care o poarta institutiilor publice de pe raza comunei si are in vedere ca intr-un viitor apropiat sa puna in aplicare si proiectul pentru reabilitarea scolii cu clasele V-VIII din Nepos la care a facut deja cateva lucrari.


Mircea Darosi.

 

 

 

 

 

0 comentarii2919 vizualizări15 septembrie 2015
rss 2.0
rss 2.0