Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
Festivitate de deschidere a anului scolar la Sc.Gim. Nr. 1, Bistrita-14 septembrie 2015.(40 de poze)

Curtea scolii este din nou plina de elevi, dascali, parinti si bunici. Peste "larma" din curte se revarsa din boxe o muzica de relaxare. Deodata, soneria scolii acopera orice zgomot si ne cheama pe toti la datorie! In careul bine organizat, fiecare dascal este alaturi de clasa lui iar la masa oficiala se aduna conducerea scolii, preotul-parintele Conea, reprezentantul politiei - comisar sef Mihai Butta. Intr-o atmosfera solemna se intoneaza imnul tarii, apoi doamna directoare, prof. Mia Sigovan da cuvantul parintelui Conea pentru a binecuvanta acest inceput de drum. Ajutat de colegul nostru, prof. de religie Florin Poienaru, parintele a gasit cele mai potrivite cuvinte si rugaciuni care sa puna un bun inceput in activitatea noastra. A luat apoi cuvantul doamna directoare adjuncta, prof. Ancuta Mihaiu. Cateva spicuiri din discursul doamnei directoare: "Cunoastem cu totii zicala: Toamna se numara bobocii! Scoala noastra se bucura sa ureze bun venit si in acest an scolar unui nr. mare de boboci ai grupelor pregatitoare si ai claselor a 5-a. Dar, in acelasi timp, nu putem sa nu-i amintim si pe absolventii nostri din anul scolar trecut care astazi sunt in prima lor zi de scoala din viata de liceeni la liceele de prestigiu din judet", "De asemenea, este deja o traditie ca elevii scolii noastre sa obtina un nr. mare de premii si mentiuni la olimpiadele si concursurile scolare.", "Merita sa mentionam si faptul ca in scoala noastra nu s-au inregistrat situatii de abandon scolar si nici situatii disciplinare grave. Dragi parinti, va asiguram ca vom face tot ceea ce ne sta in putinta pentru a raspunde asteptarilor dumneavoastra. Va rugam sa fiti alaturi de noi, sa ne sprijiniti in realizarea unui adevarat parteneriat din care vom avea de castigat atat noi, cat mai ales copii dumneavoastra".

A urmat apoi consilierul educativ al scolii, prof. Anamaria Tofan din cuvantul careia citez: "Si pentru a marca acest inceput mi se pare foarte potrivit sa ne amintim ce spunea Flaubert despre educatie:"Viata trebuie sa fie un proces de educatie continua, omul trebuie sa invete toate lucrurile, de la a vorbi pana la a muri!...Tot asa si voi, dragi elevi, caci asupra voastra ne concentram atentia, trebuie sa invatati cate putin din toate pentru a ajunge la ceea ce numim statutul de om educat, de om invatat"...Anamaria Tofan a facut o foarte frumosaa incursiune in lumea tuturor obiectelor de studiu, dar egoista  fiind, am sa citez doar ceea ce se refera la FIZICA: "Pentru a afla viteza cu care trebuie sa ne deplasam ca sa ajungem in timp util la inimile celor dragi dar si pentru a scurta distanta ne ajuta forta F a orei de fizica"…." Asadar, dragi elevi, dragostea de carte trebuie sa va insoteasca mereu, trebuie sa fiti deschisi spre a invata cat mai multe lucruri si odata acumulate si insusite, aceste cunostinte, sa va transforme in oameni educati, in oameni descurcareti si de succes cu care sa ne putem mandri oriunde si oricand. Iar scoala noastra nu face altceva decat sa va deschida larg portile spre aceste reusite."

Apoi din boxe s-a revarsat o melodie vesela ritmata - nimic altceva decat IMNUL SCOLII GIMNAZIALE NR. 1, Bistrita, aceasta pentru ca si boboceii noi veniti sa afle ca avem un IMN! Eu, personal, m-am straduit sa fac animatie drept pentru care am primit urmatoarea apreciere: "Stimata doamna responsabila cu buna dispozitie in Scoala Gimnaziala nr.1 Bistrita tin sa va anunt ca ati fost si astazi la inaltime privind raspandirea bunei dispozitii printre toti cei prezenti la careu.:))" Nu pot decat sa va multumesc!

 

Apoi elevii claselor I-VIII, s-au indreptat spre salile de clasa unde erau asteptati de manual si alte surprise. Dupa aceasta, in curte se mai auzeau doar bataile inimilor celor din clasele pregatitoare. Vocea calda a doamnei directoare Mia Sigovan i-a chemat pe fiecare alaturi de invatatoarea sa! Nefiind diriginta si fire curioasa fiind, am avut timp la dispozitie pentru a intra prin cateva clase ( si mici si mari) sa vad surprizele!

 

Cu mare drag si respect, prof. MARIA POP, Sc. Gim. Nr.1, Bistrita.

0 comentarii3360 vizualizări15 septembrie 2015




rss 2.0
rss 2.0