Palatul Copiilor Bistrita, cu activitati permanent "mai altfel" si performante remarcabile, si-a primit calduros aspirantii pentru activitatile de tip nonformal pe data de 15 septembrie. A fost Deschiderea oficiala, caci Palatul pregateste o deschidere si festiva pentru data de 5 octombrie, Ziua Mondiala a Educatiei, cand se va organiza un spectacol care isi propune sa starneasca reactii pozitive si sa creeze curiozitate/ interes pentru cursurile care s-au dovedit a veni in intampinarea nevoilor si dorintelor elevilor. In perioada imediata, grupele de performanta si cele de avansati isi vor continua proiecte pe care nu le-au abandonat nici pe cursul verii, sau vor planifica/ pregati altele, se deruleaza si campania de prezentare a ofertei educationale in scoli, iar copiii de la grupele de incepatori se inscriu si incearca sa se familiarizeze cu limbajul nonformal.
Noul director al institutiei, profesor Mircea Gatej, care a militat si pentru o mai diversificata paleta educationala, si-a exprimat convingerea ca in acest an scolar Palatul Copiilor Bistrita isi va face simtita prezenta in locurile de top ale concursurilor nationale si internationale la fel ca si pana in prezent. Activitatea institutiei, care, dupa spusele doamnei inspector Aurelia Dan, inspector educatie permanenta, nu are infatisarea exterioara a unui palat, insa din interior reuseste sa creeze adevarati elevi de valoare, este demna de apreciat.
Pentru 2014-2015, Palatul Copiilor Bistrita are o paleta larga de grupe, care sunt ghidate de persoane cu experienta si performante in domeniu. De la cercuri culturale si artistice, precum cele de teatru/ mitologie/ mitologie comparata (prof. Antonia Orban), pictura/ desen/ pictura pe sticla/ pictura pe lemn (prof. Diana Morar), dansuri populare/ traditii si obiceiuri la romani (prof. Teodor Puscas), teatru/ creatie literara/ Poezia Credintei/ jurnalism, (prof. Ionela-Silvia Nusfelean); la cercuri tehnico-aplicative ca informatica/ multimedia/ web design/ PowerPoint (prof. Iulia Istrate), agrobiologie/ LEGO/ sah (prof. Sever Suteu), electronica/ TIC/ fizica aplicata (prof. Dorel Nicoara), navomodele/ artizanat/ automobile (prof. Adrian Reman), mase plastice - ceramica/ arta culinara/ Sanitarii priceputi/ prelucrarea maselor plastice (prof. Maria Gaina); pana la cercuri sportiv-turistice, precum cele de dans modern/ gimnastica ritmica/ aerobic (prof. Zina Morar), tenis de masa/ culturism (prof. Calin Deac) si GO/ LEGO (prof. Teodor Vartic).
Palatul are si trei voluntari - profesorul Ioan Sabin Muresan, coordonator al grupei de Creative English si partener de dialog in Poezia Credintei, profesoara Brigitte Pop - limba germana si profesoara Alina Cucerzan - atletism.
Fiecare cadru didactic a impartasit un gand bun celor implicati. Coordonatoarea proiectului Comenius - "Sa unim Europa printr-un fir muzical", doamna profesoara Iulia Istrate, a prezentat aspecte deosebite ale proiectului, transmitand si salutul partenerilor europeni, care au "evaluat" Palatul ca fiind "Centru de Excelenta". Domnul profesor Sever Suteu i-a prezentat participantilor pe cei trei ucenici ai sai - Andrei Angyalosi, Alexandra Turdean si Vlad Tomoroga, castigatori ai locului I la Concursul National de "Proiecte de Mediu" (editia a XVII-a), care vor reprezenta Romania la etapa internationala, cu un proiect revolutionar "Stevia rebaudiana - indulcitorul viitorului". Poeta Ana Blandiana nu si-a uitat Micii Blandieni Bistriteni, sunand inainte cu doua ore de eveniment pentru un mesaj luminos! Si, cel mai mic blandian cu brevet, Luca Muresan, care a dat mana cu nasa lui de botez literar, Ana Blandiana, pe cand avea cateva luni, acum, la trei ani si jumatate, a urat tuturor (la microfon!): "Succes!". Luam urarea ca pe o rugaciune a unui inger, sperand ca vom avea un an ocrotit si frumos!
Cursurile nonformale sunt gratuite si isi propun aprofundarea/ completarea de cunostinte, dezvoltarea unor aptitudini potrivit vocatiei si optiunilor elevilor, petrecerea timpului prin activitati educative, dar si ridicarea elevilor la standarde inalte, deoarece este momentul sa dovedim ca se poate ajunge la performanta si fara contra-cost, deoarece succesul a tinut intotdeauna de subiect, nu de obiect. Inscrierile se realizeaza direct la sediul institutiei, din strada Florilor, nr. 3-5!
Paula Suciu, clasa a X-a
Jurnalism/ Palatul Copiilor Bistrita.
0 comentarii | 98 vizualizări | 18 septembrie 2015 |