Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
ZIUA LIMBILOR EUROPENE la Scoala Gimnaziala Nr.1 Bistrita.

"Ziua Limbilor Europei este o manifestare care celebreaza diversitatea lingvistica, plurilingvismul, invatarea limbilor straine pe durata vietii. Ziua Europeana a Limbilor are ca obiectiv sa atraga atentia publicului asupra importantei invatarii limbilor straine si sa il sensibilizeze cu privire la existenta si valoarea tuturor limbilor vorbite in Europa, incurajand invatarea lor.

Manifestarea a debutat in anul 2001, an care a fost declarat de Consiliul Europei Anul european al limbilor vorbite. De atunci, in fiecare an, la 26 septembrie, in fiecare din cele 45 de state membre ale Consiliului Europei, se sarbatoreste Ziua limbilor vorbite. In Europa se vorbesc 24 de limbi oficiale, dar exista si peste 60 de comunitati autohtone care vorbesc o limba regionala sau minoritara".

La Scoala Gimnaziala Nr.1 Bistrita interesul pentru studiul limbilor moderne a fost intotdeauna unul semnificativ iar elevii impreuna cu cadrele didactice au demonstrat in nenumarate randuri acest lucru. Ca in fiecare an, in ziua in care sarbatorim limbile straine, incercam ,prin diferite activitati sa aratam importanta pe care o acordam fiecarei limbi in parte precum si sa evidentiem cat de esentiala a devenit cunoasterea a cat mai multe limbi straine. La orice pas, in lume, ne lovim de necesitatea de a comunica si cu atat mai mult in zilele noastre cand mare parte din tineri, si nu numai, aleg sa studieze sau sa lucreze in alte tari. De aceea cunoasterea a cel putin trei limbi straine poate fi un atu pentru acestia. Elevii sunt din ce in ce mai atrasi de studiul acestor limbi. Ca e vorba de limba engleza, franceza sau de germana activitatile extrascolare organizate la noi in scoala sunt intotdeauna pe placul lor iar implicarea este pe masura. Asa ca, si in aceasta zi, elevii nostri ne-au fost alaturi in activitatile desfasurate: cantecele, prezentari power point, desene, postere, afise, poezii, expozitii de carte si multe alte activitati, toate pentru a puncta intr-un mod cat mai placut si mai sugestiv acest eveniment. Iar daca activitatile noastre au avut succes se poate vedea pe fetele incantate si voioase ale elevilor dar si pe lucrarile minuntate care au iesit din mainile lor.

 

Catedra de limbi a scolii: Zsejki Cecilia, Iliesiu Ramona, Buzila Elisabeta, Rusu Mihaela, Tofan Anamaria.

0 comentarii1946 vizualizări27 septembrie 2015
rss 2.0
rss 2.0