Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
Toamna in dumbrava.

In dupa amiaza zilei de, 29 octombrie 2015, copiii grupei mijlocii-" Buburuzele" de la Gradinita "Dumbrava Minunata", impreuna cu parintii si educatoarele lor, s-au bucurat de frumusetea si bogatia toamnei. Educatoarele Mariuta Sandor si Irina Burzo au inclus pe agenda zilei urmatoarele activitati:

  • "Pe carari de toamna"- expozitie cu lucrari ale copiilor

  • "Fructe si legume vesele" - colaj de cantece si poezii despre toamna;

  • "Din darurile toamnei" - confectionarea de jucarii din fructe si legume;

  • Aranjarea lucrarilor intr-o mini- expozitie.

Dupa ce parintii au admirat cele mai frumoase lucrari: picturi, desene, colaje cu aspecte de toamna, au fost incantati sa urmareasca programul artistic prezentat de catre copiii lor, aplaudandu-i si incurajandu-i, in acelasi timp. Copiii s-au simtit foarte bine, au interpretat personaje, cum ar fi: Rosia, Marul, Gutuia, Morcovul si multe altele cu ajutorul carora au descris frumusetea si bogatia toamnei. S-au comportat ca niste adevarati actori si au primit cu bucurie aplauzele parintilor.

Lucrarile realizate de catre copii, impreuna cu parintii lor, au aratat multa frumusete, care evidentiaza talentul remarcabil al parintilor si al copiilor, in aceeasi masura. Fructele si legumele s-au transformat pe nesimtite in: pinguini, catelusi, arici, masinute, oite, iepurasi, soricei etc. Derularea acestei activitati a fost un bun prilej de a analiza modul in care relationeaza parintii cu copiii lor, dar si parintii intre ei, intr-un scop comun si anume acela de a imbunatatii procesul de participare la actul de educatie al copiilor.

Ce au invatat cei mici din toata povestea acestei sarbatori? Sa se bucure de mirosul de toamna al gradinii, al padurii, al fructelor si legumelor, al frunzelor…. Sa aprecieze roadele toamnei, sa lucreze in echipa, sa fie competitivi. As putea spune ca, activitatea desfasurata a fost o simfonie a culorilor, a aromelor, dar si a bunei dispozitii.

Ca de fiecare data, multumim parintilor pentru sprijinul acordat in toate activitatatile pe care le desfasuram in gradinita, dar si pentru implicarea efectiva in desfasurarea acestora.

 

Prof. Mariuta Sandor.

0 comentarii2184 vizualizări01 noiembrie 2015
rss 2.0
rss 2.0