Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Sambata 15 Mai 2021 - 14587
Eco-Educatie, Eco-Actiune. Cel mai important mesaj.

Agentii Patrulei de Reciclare de la Centrul Scolar de Educatie Incluziva Nr.1 Bistrita au sarbatorit anul acesta Ziua Internationala a Padurilor sub egida campaniei "Global Action Days", campanie organizata de catre FEE - Foundation for Enviroment Education si programul "Learning about Forests". Tema campaniei din acest an a adus in prim-plan "schimbarile climatice', respectiv, rolul si importanta padurilor in viata noastra de zi cu zi.

In 21 si 22 martie a.c. elevii nostri au participat la o serie de activitati ecologice informative si practic-aplicative, ocazii in care au invatat despre rolul padurilor pentru sustinerea vietii pe Pamant, despre modalitati concrete prin care putem proteja si mentine aceasta resursa naturala deosebit de pretioasa.

Sprijiniti de catre Primaria Municipiului Bistrita, prin d-na Zorica Morar, de catre managerii scolii, director prof. Doris Imola Vass, director adj. prof. Mariana Moldovan, elevii si profesorii voluntari (prof. coord. Teodora Popescu, prof. Daniela Muscari, prof. Dan Buta, bilbl. Cecilia Deac) au ecologizat o mica parte a lizierei Padurii "Codrisor" si a malului raului, incercand, prin gestul lor, sa reaminteasca locuitorilor bistriteni ca schimbarea calitativa a vietii noastre incepe acum si aici, cu un mic efort de vointa, de solidaritate si perseverenta.

Cel mai important mesaj pe care elevii din Patrula de Reciclare vor sa-l transmita tuturor, este dorinta lor de a fi impreuna cu ceilalti, de a fi incurajati si sustinuti in actiunile de protejare a mediului, fie in cele de plantare, de ecologizare a spatiilor verzi, dar, mai ales, in activitatile de colectare selectiva a deseurilor electrice.

Participanti in cel mai amplu program de educatie de mediu din Romania - Patrula de Reciclare http://www.patruladereciclare.ro/ , program organizat de catre Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec, micii nostri agenti au dat startul la "curatenia de primavara".

Va invitam, pe aceasta cale, sa ne sustineti, sa ne fiti suporteri si parteneri in activitatile de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE). Puteti face acest lucru simplu, prin trimiterea la reciclare (RoRec) a deseurilor electrice nefunctionale in beneficiul Patrulei de Reciclare BN. Sunati la TelVerde 0800.444.800 (apel gratuit in toate retelele de telefonie), iar o echipa va veni sa le preia (gratuit) de la sediul sau locuinta dumneavoastra. Cu sprijinul dumneavoastra putem sa ne indeplinim misiunea ca in acest an, Patrulele din judetul nostru sa obtina premiul national iar comunitatea bistriteana sa traiasca intr-un mediu mai curat. Va multumim!


prof. Teodora Popescu.

0 comentarii3066 vizualizări23 martie 2016
rss 2.0
rss 2.0