Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
O SANSA PENTRU VIITOR.

Inspectoratul Scolar Judetean Suceava, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Bistrita Nasaud, Liceul Tehnologic "Oltea Doamna" Dolhasca, Asociatia Consultantilor in Dezvoltare Comunitara Suceava si Jazzmontor AS Norvegia implementeaza proiectul "O SANSA PENTRU VIITOR- Servicii integrate pentru tineri aflati in situatie de risc intr-un Centru Social Multifunctional". Proiectul este finantat cu sprijinul financiar al Programului RO10 - CORAI, program finantat de Granturile SEE 2009-2014 si administrat de Fondul Roman de Dezvoltare Sociala. Perioada de derulare a proiectului este martie 2015-aprilie 2016.

Activitatile se adreseaza tinerilor cu varsta cuprinsa intre 16 si 29 de ani, aflati in situatii de risc, oferind un set de servicii educationale menite a facilita insertia acestora pe piata muncii. Aceste servicii constau in: formare profesionala, instruire non-formala, consultanta, consiliere vocationala si consiliere privind cariera.

In judetul Bistrita-Nasaud s-au infiintat in cadrul proiectului doua Centre Sociale Multifunctionale, la Liceul Tehnologic Forestier Bistrita si Liceul Tehnologic Lechinta. In perioada ianuarie-aprilie 2016 s-au desfasurat mai multe programe de formare, prin care cei 200 de tinerii in situatie de risc au dobandit competente si calificari noi: competente antreprenoriale si informatice, limba engleza, manichiura-pedichiura, lucrator in gospodarie agroturistica.

De asemenea, tinerii din judetul Bistrita-Nasaud au participat si la 4 ateliere traditionale, sustinute de mesteri populari. Produsele realizate in cadrul atelierelor de pielarie, tesatorie, impletituri papura si cusut margele vor fi expuse in cadrul unei expozitii tematice organizata de Inspectoratul Scolar Judetean si parteneri.

Proiectul "O sansa pentru viitor" raspunde astfel unei nevoi reale, de facilitare a insertiei pe piata muncii pentru tinerii aflati in situatie de risc din judetele Suceava si Bistrita-Nasaud.

 

Inspectoratul Scolar Judetean Bistrita-Nasaud.

0 comentarii2821 vizualizări16 aprilie 2016




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0