Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Sambata 15 Mai 2021 - 14587
Totul pentru a fi ALTFEL.

Pornind de la nevoia elevilor Scolii Gimnaziale din Branistea de a cunoaste frumusetile judetului nostru incarcat de istorie si cultura am cutreierat aceste locuri, fiind convinsi ca toate curiozitatile avute la inceput de drum ne vor imbogati spiritual spre finalul aventurii.

            Primul popas a fost marcat de sunetul stravechi al obloanelor ferestrelor Casei Memoriale George Cosbuc continuat de prezentarea vietii poetului cu o voce suava si patrunzatoare autentica a lui Sandu Vasile intr-un cadru de poveste care te facea sa traisti cu adevarat in acele timpuri.

            Am lasat in urma casa marelui nostru poet si ne-am indreptat catre muzeul Graniceresc de la Nasaud unde am descoperit o serie de marturii etnografice ale zonei.

            Viata lui Liviu Rebreanu ne-a fost relatata  de catre Valer Ilovan cu o tonalitate grava, conducandu-ne mai apoi prin incaperile casei .

            Pe urma am urcat la Popasul Tihuta unde am contemplat natura de pe prispa Manastirii Piatra Fantanele. Pentru final am pastrat plimbarea cu ambarcatiunea pe Lacul Colibita, jocuri diverse care au imbujorat elevii, pregatindu-i pentru drumul de intoarcere.

            A fost o experienta plina de cunoastere, zambete si recunostinta atat pentru elevi cat si pentru cadrele didactice insotitoare- dir. Saplacan Valeria, prof. Tanase Liliana, prof. Felecan Sorin si subsemnata.

 

Prof. Abodi Melania.

 

 

0 comentarii3262 vizualizări19 aprilie 2016
rss 2.0
rss 2.0