Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Vineri 27 Ianuarie 2023 - 14587
Vino la chimie! Descopera-ti noi valente!

"Vino la chimie! Descopera-ti noi valente!" a fost motto-ul sub care s-a desfasurat anul acesta Ziua Portilor Deschise la facultatea de Chimie si Inginerie Chimica, Cluj - Napoca. Un eveniment deosebit desfasurat sambata, 22 octombrie 2016. De patru ani incoace organizez aceasta excursie foarte apreciata de elevi. Sunt mandra ca cei care ne sunt ghizi sunt fosti elevi ai scolii noastre, azi studenti, masteranzi sau doctoranzi. Anul acesta am dus un numar de 47 de elevi si colegele de la catedra de Stiinte dar si invatatoare care m-au ajutat foarte mult in desfasurarea activitatilor si carora le multumesc pentru implicare. Am vizionat o prezentare care ne-a ajutat sa facem legatura dintre muzica si chimie, apoi laboratoare de electrochimie, experimente cu azot lichid, laboratoare de modelare si celebrele experimente in aer liber. Am incheiat cu coltul pozelor. Dupa vizita la facultate a urmat o alta "distractie" Polus Mall unde au avut libertatea de a manca, vizita, a se juca, a face cumparaturi timp de trei ore. Intoarcerea a avut ceva peripetii dar s-au rezolvat cu bine si au ramas doar amintiri de care sa putem rade! Nu este usor sa organizezi o excursie cu elevii (din mai multe motive) dar daca ai rabdare, iti alegi parteneri pe care te poti baza, se desfasoara totul bine si ei sunt extrem de incantati. Am solicitat impresii si au scris foarte mult, nu cred ca voi putea scrie totul aici dar voi rezuma:

Impresii de la clasa a VII-a

-am fost in excursie cu colegii mei si alti  elevi de clasa VII. Ce mai grozava impresie au fost experimentele si apoi firmele si magazinele din mall.

-am vazut cum arata o sala de curs la facultate, laboratoare si experimente fascinante;

-am avut o excursie exact cum imi doream. Mi-a placut fiecare pas facut in ziua aceea; ce ma faceam daca ratam excursia?

-drumul cu autocarul a fost si el distractiv: a plouat in autocar la plecare iar la intoarcere s-a oprit in mijlocul drumului. Cat timp am asteptat noul autocar ne-am jucat intr-un parc si ne-am facut poze cu autocarul defect;

-pe autocar ne-am distrat foarte mult, ne-an facut prieteni noi, daca nu se strica autocarul nu era asa palpitant si cu adrenalina. Multumim profesoarelor care au avut grija de noi si ne-au suportat.

-aceasta excursie este preferata mea deoarece am fost impreuna cu colegii mei si am trecut impreuna peste toate peripetiile;

-mie mi-a placut foarte mult aceasta excursie si vreau sa mai merg cu doamnele profesoare cu care am fost!

Impresii de la clasa a VII-a C

-mi-a placut foarte mult in excursie desi eu am fost doar la facultate. Studentii ne-au captat atentia explicand la nivelul nostru de intelegere si ne premiau pentru lucruri marunte stiute cu premii atractive: tabele periodice, eprubete cu substante colorate, bomboane.

-excursia a fost foarte frumoasa dar autocarul groaznic. A fost frumos la Facultatea de Chimie( experimentele) si in mall cumparaturile;

-excursia a fost una foarte distractiva. Experimentele au fost impresionante. In primul laborator am vazut experimente in azot lichid si pasta de dinti pentru lei iar in al doilea laborator am aflat ca apa DORNA este cea mai toxica apa. Cele mai frumoase au fost experimentele de afara!

-Mi-au placut: experimentele, pasta de dinti pentru marmote, ca a murit motorul autocarului, am slabit impingand fetele pe hinta la locul de joaca unde am asteptat noul autocar. Nu mi-a placut ca am intarziat;

-oxcursie de neuitat cu multe peripetii;

-chiar daca in autocar a plouat si s-a sticat a fost o excursie foarte interesanta. Experimentele de la facultate au fost frumoase si interesante, atmosfera pe parcursul excursiei a fost relaxanta si distractiva, ne-am distrat cu colegii si ne-am simtit minunat;

-mi-as dori atat de mult sa mai merg intr-o asemenea excursie!

In concluzie, elevii au nevoie de excursii de acest gen pentru a-si descoperi noi valente dar si de a socializa, de a petrece mai mult timp impreuna!

 

Cu mare drag si respect, pro. Maria POP, Sc. Gim. Nr.1, Bistrita

0 comentarii2821 vizualizări28 octombrie 2016
rss 2.0
rss 2.0