Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Vineri 27 Ianuarie 2023 - 14587
"Istorie si traditii" la Bistrita.

"Istorie si traditii", concurs interjudetean al obiceiurilor traditionale si simpozion didactic organizat de catre catre Asociatia Profesorilor de Istorie. Asociatia Profesorilor de Istorie din Romania-filiala Bistrita-Nasaud anunta lansarea proiectului "Istorie si traditii", proiect cofinantat din bugetul local al muncipiului Bistrita. Cu acest prilej se vor desfasura la Bistrita, in zilele de 11 si 12 noiembrie 2016, un simpozion didactic intitulat "Creativitate si inovare in predarea-invatarea Istoriei si a disciplinelor umaniste", precum si Concursul interjudetean al cantecului, dansului si obiceiurilor traditionale - "Istorie si traditii".

Vor fi aduse in discutie, in cadrul simpozionului, probleme de interes major privind predarea si invatarea Istoriei si a disciplinelor umaniste, rolul si importanta studierii acestor discipline in scolile de astazi, importanta promovarii valorilor si a patrimoniului istoric local si national in spiritul sustinerii egalitatii de sanse, a specificului traditional autentic local si regional, al valorilor europene comune. Vor participa cu interesante comunicari, reprezentanti ai mediului universitar si preuniversitar din Romania si reprezentanti ai Institutului pentru Stiintele Educatiei din Republica Moldova, precum si cadre didactice din judetul Bistrita-Nasaud in calitate de grup tinta al acestor comunicari si dezbateri.

In cadrul Concursului interjudetean al cantecului, dansului si obiceiurilor traditionale - "Istorie si traditii", ajuns la editia a IX-a, grupurile de elevi participanti vor trebui sa prezinte in scena cate un obicei traditional, o personalitate locala reprezentativa pentru comunitatea lor, respectiv o reteta culinara specifica zonei de provenienta. Concursul se va desfasura in Sala de spectacole a Palatului Culturii Bistrita, sambata 12 noiembrie 2016 incepand cu ora 9,00, pe durata desfasurarii probelor de concurs, fiind asteptat si publicul spectator din municipiul Bistrita, copii, tineri si adulti, iubitori de traditii, intrarea fiind libera in limita locurilor disponibile.

 

Informatii suplimentare pe www.isjbn.ro la sectiunea Disciplina-Istorie http://www.isjbn.ro/index.php?id=23

si pe pagina facebook a evenimentului https://www.facebook.com/events/1629230750708656/


prof. Claudiu Sular

Presedinte A.P.I.R. - B.N

0 comentarii2597 vizualizări30 octombrie 2016
rss 2.0
rss 2.0