Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Vineri 27 Ianuarie 2023 - 14587
Elevii Scolii Gimnaziale din Sieut in vizita inedita la crama Lecvin.

In cadrul Strategiei  judetene "Promovarea si  incurajarea  consumului de fructe  in scoli" initiata de Inspectoratul Scolar Judetean Bistrita- Nasaud impreuna cu Consiliul Judetean Bistrita- Nasaud Scoala Gimnaziala din Sieut a intreprins doua actiuni cu semnificatie, astfel: elevii claselor P- II au organizat activitatea intitulata Sanatate de la Toate  coordonata de inv. Nemes Alexandrina, iar la nivel gimnazial ne-am reunit intr-o vizita inedita ale carei detalii au fost atent gandite, selectate de subsemnata.

Impreuna cu elevii si profesorii diriginti ai acestora - Matei Liliana, Stefanescu Camelia, Neagos Ioan - am ajuns pe meleaguri pline de traditie si cultura viticola. Am fost primiti respectuos la crama LecVin din Lechinta de catre domnul enolog - Cristiano Guarato, si sotia acestuia, doamna Cipriana Sasarman. Ni s-au prezentat atent soiurile de struguri si procesul tehnologic prin care sunt metamorfozate in licoarea nobila, un veritabil vin cu ravasul lui. Am vizitat beciul cramei, acolo unde sunt asezate butoaie uriase din lemn de stejar in care vinurile prind savoarea timpului si locului. Dupa turul de onoare al cramei, elevii au fost serviti cu fructe si cozonac. Multumesc pe aceasta cale sponsorilor si tuturor celor implicati.


Prof. Abodi Melania

0 comentarii2597 vizualizări30 octombrie 2016
rss 2.0
rss 2.0