Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Vineri 27 Ianuarie 2023 - 14587
Raport privind asigurarea utilitatilor in unitatile de invatamant din judet pe perioada sezonului rece.

Reteaua scolara a judetului Bistrita-Nasaud, pentru anul scolar 2016-2017, cuprinde 326 unitati scolare, din care 113 unitati cu personalitate juridica si 213 structuri ale acestora.  In mediul urban functioneaza 80 unitati scolare, iar in mediul rural 246Conform prevederilor art. 104 a Legii nr. 1 din 5 ianuarie 2011, Legea Educatiei Nationale, cu modificarile si completarile ulterioare: "finantarea de baza asigura desfasurarea in conditii normale a procesului de invatamant la nivel preuniversitar, conform standardelor nationale.

         (2) Finantarea de baza se asigura din bugetul de stat, din sumele defalcate din taxa pe valoarea adaugata si alte venituri ale bugetului de stat, prin bugetele locale, pentru urmatoarele categorii de cheltuieli:

  a) cheltuieli cu salariile, sporurile, indemnizatiile si alte drepturi salariale in bani, stabilite prin lege, precum si contributiile aferente acestora;

  b) cheltuielile cu formarea continua si evaluarea personalului;

  c) cheltuielile cu evaluarea periodica interna a elevilor;

  d) cheltuielile material si pentru servicii;

  e) cheltuielile cu intretinerea curenta."

         In acest context asigurarea utilitatilor in unitatile de invatamant revine conducerii acestora.

         Va informam ca toate unitatile scolare din judetul nostru au asigurata furnizarea energiei electrice in conditii normale.

         In ceea ce priveste alimentarea cu apa putem constata ca in acest an avem mai multe unitati scolare racordate la reteaua de apa potabila (232), 17 cu hidrofoare si 77 cu fantani. Pe masura ce sistemul de alimentare cu apa a localitatilor judetului se extinde, cu siguranta si scolile vor fi beneficiarele acestor utilitati.

                 Caldura, in unitatile scolare, este asigurata prin utilizarea combustibililor solizi, a gazului metan si energiei electrice. In reteaua scolara avem 9 unitati cu incalzire electrica (Satu-Nou, Agrisu de Jos, Sieu Sfantu, Dobricel, Blajenii de Jos, Gradinitele din Pintic si Viile Tecii, etc.), 96 unitati cu incalzire pe gaz si 221 cu incalzire cu lemne. Nu avem sesizari ca ar fi probleme cu lemnele in aceasta iarna.

         Cu eforturile conjugate si implicarea conducerilor de scoli, a consiliilor locale si a parintilor credem ca procesul de invatamant in perioada de iarna se va desfasura in conditii normale.

 

 

 

Actualizare 20.10.2016-avize PSI

 Mediul urban: 75 structuri- 189 corpuri de cladire din care:

                            55 sunt neautorizate

                            16 sunt autorizate

                            118 cladiri pentru care nu este obligatorie obtinerea autorizatiei

 Mediul rural:   249 structuri -336 orpuri de cladire

                            120 sunt neautorizate

                               53 sunt autorizate

                            171 cladiri pentru care nu este obligatorie obtinerea autorizatiei

Procentul cladirilor fara autorizatie PSI : 33,3 %

 

 

         Inspector scolar general

         Prof. Camelia TABARA

 

0 comentarii2597 vizualizări01 noiembrie 2016
rss 2.0
rss 2.0