Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Luni 15 Aprilie 2024 - 14587
S-a deschis clubul Zbor - un spatiu minunat pentru copii gazduit de Primaria Bistrita.

Miercuri, 9 noiembrie 2016, a avut loc ceremonia de deschidere a Clubului "Zbor" intr-un spatiu pus la dispozitie de Primaria Municipiului Bistrita cu titlu gratuit, in Cartierul Subcetate. Incepand din data de 24 octombrie 2016, Primaria Bistrita in colaborare cu  Inspectoratul Scolar al judetului Bistrita-Nasaud a inceput programul "After school" care se adreseaza copiilor din ciclul primar. Programul isi propune sa desfasoare activitati de pregatire pentru scoala si pentru societate, activitati de recreare si de petrecere a timpului liber, care sunt destinate in special copiilor din Cartierul Subcetate, dar si celorlalti copii din Municipiul Bistrita.

Asociatia "Aripi de copil" a creat clubul "Zbor". Pentru realizarea acestui proiect au fost ajutati de Asociatia ChildWings Germania si sunt in parteneriat cu Primaria Municipiului Bistrita si cu Biblioteca Judeteana "George Cosbuc". Clubul "Zbor" este adresat copiilor cu varste cuprinse intre 9 si 14 ani, motiv pentru care Asociatia "Aripi de Copil" a amenajat un spatiu alocat de primarie in acest scop. Noul spatiu este situat in Cartierul Subcetate, strada Busuiocului Nr.8 si vine in completarea programului "After school", fiind destinat activitatilor de dezvoltare personala a copiilor. Coordonatori ai acestui proiect sunt Florina Vlasin reprezentant al Asociatiei Aripi de Copil si Asociatia Child Wings.

            Evenimentul a debutat cu o interpretare la vioara realizata de Ionut Bungardean, care a incantat audienta cu un fragment de muzica clasica.

            Prezentarea Clubului a fost realizata de Florina Narcisa Vlasin, care a mentionat ca activitatile care se vor desfasura se vor plia pe evenimentele organizate de asociatia "Aripi de copil". Dintre proiectele in desfasurare au fost mentionate: "Valiza cu rechizite", spectacolul de Mos Nicolae"Suflet pentru suflet", care va avea loc pe 6 decembrie la Palatul Culturii, "Aripi de poveste", organizat la Biblioteca Judeteana "G. Cosbuc", "Fii ajutorul lui Mos Craciun", "Deschide-ti inima"

            Cu privire la Clubul "Zbor", Florina a declarat: "Vrem sa fie un club in care sa ne simtim veseli, puternici, deosebiti, liberi, capabili sa incercam sa construim." De mentionat este faptul ca acest club nu este un after-school unde copiii vor aprofunda materiile studiate la scoala, ci mai degraba un program de dezvoltare personala. Ca activitati in cadrul proiectului, pot fi mentionate: ateliere creative folosind materiale si tehnici variate, jocuri, exercitii de relaxare, constientizare si echilibrare - mindfulness, folosirea activitatilor creative si drumetiilor in natura pentru dezvoltarea sentimentelor de solidaritate, intelegere, acceptare, afectiune, cooperare, descoperirea insusirilor deosebite ale fiintei umane prin dezvoltarea simturilor fizice si emotionale, implicarea in proiectele umanitar-sociale "Aripi de copil", tehnici de relaxare dinamica, teatru, experimentarea si cultivarea emotiilor pozitive in relatia de familie si cu membrii comunitatii.

            Printre cei prezenti la eveniment au fost: Teodora Lutsch, sef serviciu la departamentul educatie si turism al Primariei Municipiului Bistrita, Rodica Badaluta, bibliotecar la sectia imprumut carte pentru copii, reprezentant al Bibliotecii Judetene "George Cosbuc", profesoara de limba si literatura romana de la Colegiul National "Andrei Muresanu" Aurelia Hiruta, Cornelia Danciu, membru fondator al Asociatiei "Aripi de copil", cadre didactice de la scolile gimnaziale din oras, elevi, voluntari.

            Ionela Candale, presedinta Asociatiei "Aripi de copil" a multumit partenerilor, copiilor care se implica in activitatile organizate, mentionand ca scopul lor este de a "destinde viata".

Teodora Lutsch a laudat initiativa de a organiza acest club si le-a urat succes mai departe in acest proiect, apreciind numarul mare de copii prezenti la eveniment.

Profesoara Aurelia Hiruta a povestit despre activitatile derulate de asociatie la care a luat parte, amintind excursia din Bucovina, organizata de asociatia "Aripi de copil" pentru copiii nevoiasi. Aceasta a marturisit totodata: "Era magic tot ce se intampla acolo. Ajungeam la un obiectiv si, dintr-o data, vraja iar incepea." si le-a dezvaluit copiilor prezenti ca pot deveni magicieni daca vor sa fie voluntari si pentru copii mai mici decat ei. Totodata, a felicitat activitatea asociatiei, urandu-le, de asemenea, mult succes.

            Momentul s-a incheiat rotund, cu acordurile unei sonate la vioara interpretata de Ionut Bungardean.

            Ionela Candale a precizat ca intalnirile din cadrul clubului "Zbor" vor avea loc in fiecare miercuri, de la ora 16:30 pana la 18:30, iar activitatile vor fi organizate de Florina Narcisa Vlasin.

 

Florina-Nicoleta Vlonga, reporter de liceu

 

0 comentarii2975 vizualizări11 noiembrie 2016
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0