Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Sambata 15 Mai 2021 - 14587
Copiii Gradinitei nr. 3 Bistrita sarbatoresc Europa.

Prescolarii de la Gradinita cu Program Prelungit Nr. 3 Bistrita au sarbatorit marti, 9 mai, Ziua Europei. Copii de grupe mici, mijlocii si mari, de la program prelungit si normal, indrumati de doamnele educatoare au adunat informatii si obiecte specifice tarilor membre ale Uniunii Europene. Astfel, incepand cu ora 10, s-a dat startul activitatilor in curtea unitatii unde am facut cunostinta cu zeii si zeitele Greciei, dansatorii de flamenco din Spania, bucatarii priceputi in pregatirea pastelor din Italia, romanasii si romancutele imbracati traditional alaturi de vecinii din Ungaria, locuitorii Germaniei (tara de sorginte a Dunarii) sau ai Angliei, promotori ai bunelor maniere, si micii parizieni care-au adus turnul Eiffel mai aproape de noi. Fiecare grupa si-a prezentat tara, posterele si steguletele pregatite si au salutat in limba natiunii alese. La sfarsit, toti copiii au cantat "Happy birthday, Europe!" si au scandat numele tarilor prezentate si al Europei.

 Sarbatorirea Zilei Europei a continuat in parcul municipal unde prescolarii s-au prins intr-o hora sau in salile de grupe, unde, alaturi de doamnele educatoare, prescolarii au pregatit mici gustari specifice: mamaliguta cu sarmale sau spaghete bolognese. Dupa masa, intreaga curte s-a transformat intr-o mare expozitie de desene pe asfalt cu steagurilor tarilor membre ale UE.

Activitatile desfasurate alaturi de prescolari au continuat actiunile planificate de cadrele didactice din unitate in cadrul proiectului educational "Colaborare si inovatie in gradinite prin intermediul proiectelor europene" desfasurat in parteneriat cu Gradinita cu Program Prelungit din Singeorz-Bai, prin care s-a gandit aniversarea a 30 de ani de proiecte europene in domeniul educatiei in Europa, 20 de ani de proiecte in Romania si 10 ani de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana.

 

Director prof. Muscari- Salvan Carmen si colectivul cadrelor didactice din

Gradinita cu Program Prelungit Nr. 3 Bistrita.

0 comentarii6342 vizualizări10 mai 2017
rss 2.0
rss 2.0