Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Sambata 15 Mai 2021 - 14587
Scoala altfel la Sc.Gimn. Nr. 1, Bistrita.

Anul acesta programul "Scoala altfel" a fost ALTFEL. Pentru a evita supraaglomerarea obiectivelor turistice si a oraselor fiecare institutie de invatamant a avut posibilitatea de a alege un interval in care sa planifice aceasta activitate. O alta noutate a fost aceea ca fiecare profesor a propus un atelier de activitate iar elevii, indiferent de clasa, au putut opta zilnic pentru alt atelier.

Din punctual meu de vedere, "Scoala altfel" a dat elevilor ocazia de a se intalni mai mult ca oricand cu "FIZICA ALTFEL" . Atelierul meu s-a numit "Fizica si viata cotidiana" si s-a desfasurat de luni pana joi in laboratorul de chimie, in fiecare zi fiind inscrisi alti elevi din clasele V-VIII. Am organizat experimente pe grupe: oglinzi, lentile, masurarea marimilor fizice(greutate, grosime/diametre), circuite electrice, magneti. Elevii au fost provocati sa imgineze si efectueze ei experimente pe baza celor demonstrative facute de profesoare in timpul orelor . Au fost incantati de aceasta oportunitate. In a doua parte a atelierului, am vizionat lectii animate sau lucrari cu care fostii elevi au obtinut premii la Concursul National "UNIVERSUL EINSTEIN". In aceeasi maniera a continuat colega mea, doamna profesoara Elena Cosma, atelierul dumneaiei, "Micul chimist"

Cateva impresii ale elevilor:

  • Interesant, frumos, nemaipomenit, excelent, experimente frumoase;
  • Mi-au placut mult experimentele cu lentile;
  • Activitatea de azi mi s-a parut cea mai tare;
  • A fost o activitate distractiva si plina de veselie;
  • Sunteti o profesoara buna, linistita si stiti sa va comportati cu copii;
  • Mi-a placut mult aceasta minunata activitate de fizica;
  • Interesant si educativ;
  • Dupa parerea mea acest atelier a fost tare ingenios si am avut ocazia sa pfim impreuna elevi din clase diferite.

Vineri, 19 mai 2017, o zi spectaculoasa pentru elevii inscrisi la atelierele "Fizica si viata cotidiana" si "Micul chimist"- prof. Maria Pop si Elena Cosma. Ziua a inceput la Sala de Gimnastica a Liceului cu Program Sportiv, unde domnul profesor Liviu Pop si gimnastii lui au demonstrat luuuuuuungul drum al gimnastului spre medalie. Apoi elevii au fost lasati sa se joace pe covor, sa se legene pe funie si sa se joace in groapa de bureti. Din pacate, desi au fost avertizati de profesorii, o fetita si-a luat telefonul cu ea in groapa cu bureti unde l-a pierdut. Copii au cautat mai bine de o jumatate de ora in zadar. Am intarziat si am pierdut timp pretios pe care trebuia sa-l petrecem la Palatul Copiilor. Domnul director, prof. Dorel Nicoara si colegii dumnealui ne-au primit cu mare drag. Au pregatit la fiecare atelier o prezentare si o mica activitate interactiva pentru a arata elevilor ce se "petrece" la Palatul Copiilor. Din pacate am vizitat doar 3 ateliere. Le multumim frumos pentru prestatie si ne cerem inca odata scuze ca nu am stat mai mult, copiii aveau o intalnire si nu puteam sa-i mai retinem. Telefonul a fost gasit de gimnasti la antrenamentul de dupa masa. Ei sunt experti in "cautarea obiectelor pierdute in groapa de bureti".

 

Cu mare drag si respect,

prof. Maria Pop, Sc. Gimn. Nr. 1, Bistrita.

0 comentarii4361 vizualizări21 mai 2017
rss 2.0
rss 2.0