Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Marti 31 Ianuarie 2023 - 14587
Voluntarii de la Crucea Rosie la Lechinta si Scoala Altfel.

A stii sa acorzi prim ajutor este primul pas in salvarea de vieti si o conditie de baza intr-o societate ce se vrea civilizata si umana. E vorba de gesturi simple dar care pot face diferenta dintre viata si moarte atunci cand sunt bine cunoscute de catre societatea civila… societate care se construieste si educa de la cele mai fragede varste.

               Pornind de la un curs de prim ajutor Crucea Rosie, pe care elevii si profesorii de la Liceul Tehnologic Lechinta l-au desfasurat in luna martie, aparent banal, a "explodat" o dorinta comuna in a participa activ in acest domeniu si de a initia si desfasura activitati care sa dezvolte simtul civic in scoala si zona noastra. Ne-a cucerit acest domeniu, am hotarat sa incheiem un protocol de colaborare cu Crucea Rosie Bistrita- Nasaud si sa constituim un grup de voluntari Crucea Rosie la scoala noastra. Acum suntem 30, profesori si elevi dar numarul este in crestere. Speram sa ni se alature parintii si nu numai .  Noi am inteles ca de efortul si participarea fiecaruia dintre noi poate depinde salvarea unei vieti sau ajutorul dat acolo unde va fi nevoie. Entuziasti si dornici de actiune, am profitat de saptamana Scoala Altfel , 22- 26 mai 2017, si am invitat Crucea Rosie Bistrita-Nasaud pentru a face o demonstratie de prim ajutor pentru toti elevii si profesorii scolii noastre. Activitatea a avut un numar mare de participanti care au asistat la demonstratie dar au participat si la exercitiile practice. Surpriza "delicioasa" au fost prescolarii Gradinitei cu program prelungit Lechinta, care indrumati de doamnele educatoare, voluntare Crucea Rosie, au demonstrat ca energia lor pozitiva si entuziasmul sunt ingrediente indispensabile care aduc un plus valoare initiativei noastre. Proaspetii voluntari Crucea Rosie Lechinta au ajutat la organizarea acestei activitati si astfel si-au inceput misiunea in voluntariatul de prim ajutor.

               Fiind sprijiniti de Crucea Rosie Bistrita- Nasaud, avem speranta ca vom desfasura activitati utile si interesante, ca ne vom dezvolta si vom face diferenta pe unde vom merge, asa cum spune si proverbul "omul sfinteste locul". Cu atat mai mult cu cat, tot de curand avem pompierii militari si paramedicii SMURD in noul punct de lucru ISU Lechinta, cu care speram sa colaboram in dezvoltarea  abilitatilor de acordare a primului ajutor. Nimic intamplator, asa ca, la Lechinta se naste o generatie de mici salvatori, care speram ca vor deveni ajutoare de nadejde atunci cand viata le-o va cere.

 

               Prof. Barar Tincuta-Ionela.

0 comentarii2828 vizualizări25 mai 2017
rss 2.0
rss 2.0