Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
CNAM printre lacrimi si zambete.

Ziua de 24 mai a reprezentat pentru elevii claselor a XII-a ai Colegiului National "Andrei Muresanu" o zi cu adevarat memorabila, deoarece acestia au participat la ultima ora de dirigentie si la festivitatea de absolvire.

Pentru unii dintre ei, ziua a inceput la ora 10, cand s-au prezentat la Sala Polivalenta pentru a ajuta la organizare si amenajare, intrucat elevi din clasele a XI-a C si a XI-a A au sprijinit aceasta activitate. S-au tinut probe de sonorizare, s-au aranjat scaunele pentru absolventi si s-a decorat sala intr-o maniera festiva, sub emblema colegiului. Mai multi elevi, membri ai trupei de teatru Corint, dar si ai formatiei Smog, coordonati de profesoara Camelia Toma, au pregatit un program artistic pentru care au repetat in cursul diminetii. Pregatirile au fost finalizate in jurul orei 14.00.

La ora 16.00, toti viitorii-absolventi se aflau in salile de clasa, alaturi de diriginti, dupa ce au fost intampinati cu bucurie de catre colegii lor de a XI-a, din clasele corespunzatoare. Au trecut cu entuziasm pe sub un pod de flori, iar apoi, in salile de clasa, elevii de clasa a XI-a le-au transmis cate un mesaj si le-au oferit cate un mic cadou, dupa care au parasit cu totii incinta scolii.

Printre mesajele emotionante transmise colegilor se numara si mesajul din partea clasei a XI-a A, pentru colegii mai mari din a XII-a A: "Indemnul nostru pentru voi, dragi viitori studenti, este acesta: "sa fii o forta a naturii in loc de un ghemotoc febril si egoist de dureri si suferinte care se plange ca lumea nu se ocupa exclusiv de realizarea fericirii sale." (Stephen Covez)

A sunat apoi ultimul clopotel din viata lor de liceeni, iar pasii li s-au indreptat catre Sala Polivalenta, unde urma sa aiba loc festivitatea de absolvire. Sala era plina de parinti si apropiati care au fost asteptati incepand cu ora 16.00.

In ordinea claselor, elevii au intrat in sala si si-au ocupat locurile stabilite pe scaune, dupa care festivitatea a inceput prin discursul directorului Colegiului National "Andrei Muresanu", Vlad Iuliana. Au urmat cateva cuvinte din partea directorului adjunct, Antal Attila.

Elevii claselor a XI-a le-au transmis si ei colegilor absolventi urari de bine, Noémi Pap din clasa a XI-a H si Maria Lesan din clasa a XI-a A au sustinut cate un discurs. "Nu uitati ca intregul scop al educatiei este sa transforme oglinzile in ferestre, iar o investitie in cunoastere aduce intotdeauna cele mai mari beneficii. Scopul invataturii este evolutia, iar mintile noastre, spre deosebire de trupuri, continua sa creasca toata viata. Fiecare dintre voi are in mana un sevalet. Depinde de voi cum va veti colora viitorul. Pictati Paradisul."(Maria Lesan)

Replica a venit din partea elevilor de clasa a XII-a, Alex Echert, Codruta Nistor si Kertész Em?ke Noémi. "In Colegiul National "Andrei Muresanu" am invatat sa jucam cu sau fara masca, stiind ca orice rol - fie el principal sau episodic - poate deveni semnificativ, daca poarta marca autenticitatii. Unii am facut doar primii pasi, altii am devenit experti in "mersul pe valuri in picioare".(CodrutaNistor)

Cheia, simbol al succesului, a fost predata de catre absolventi cu multa emotie viitorilor elevi de clasa a XII-a de elevii Codruta Nistor, Ionut Dumitru si Kertész Em?ke, iar mai apoi luata in primire de catre Coman Corina, Rus Eduard si Noémi Pap.

Elevii olimpici si cu rezultate exceptionale la concursurile scolare au fost premiati in cadrul festivitatii, sub aplauzele tuturor invitatilor, fiind urmati de absolventii care au facut parte din trupa de teatru Corint si de echipa reporterilor de liceu de la ziarul CNAMonline.

Membrii trupei de teatru Corint, Alex Echert, Stefana Pop, Madalina Rosu, Glodea Alexandru, alaturi de colegi de clasa a XI-a, Paul Murgu, Marian Todoran, Tudor Leah si Herinean Mihai au deschis seria momentelor artistice printr-o reprezentatie teatrala, infatisand niste papusi mecanice.

Membrii formatiei Smog, Antonia Zsoldos si Georgia Balan, acompaniati de Alex Pestina si Stefana Pop (la chitara) au interpretat de-a lungul serii mai multe melodii, precum "Castle on the Hill" (Ed Sheeran) si "Spirits" (The Strambellas).

Madalina Rosu, alaturi de Zoltan Roland au creat o atmosfera superba prin dansul lor, reusind sa capteze atentia intregii sali. In cadrul numarului lor de dans, participantii la concursul Miss si Mister de la Balul Majoratului au avut ocazia de a mai dansa inca o data in fata colegilor, perechile fiind formate din elevii Alexandru Frenti, Daniela Simionca, Darius Lazea, Antonia Zsoldos, Bogdan Rus, Ana-Maria Beni, Bogdan Dumbravean si Larisa Grebenisan.

Un dans traditional romanesc a umplut sala de voiosie, cei patru dansatori fiind Bogdan Dumbravean, Vasile Andreica, Daniela Simionca si Denisa Dan.

Dupa aceea a avut loc un moment emotionant, ultima strigare a catalogului pentru fiecare clasa, cateva cuvinte din partea dirigintilor pentru elevii lor care pornesc acum pe un drum anevoios, si acordarea de premii si mentiuni pentru rezultatele obtinute in acest an scolar.

Codruta Nistor a adresat astazi cateva cuvinte despre ceea ce a insemnat pentru ea acest eveniment: "Desi am crescut in CNAM, liceul a insemnat un pas catre maturitate. Festivitatea de ieri a reprezentat momentul in care am realizat cu adevarat ca datorita profesorilor din CNAM am devenit "cineva". Doamna profesoar Toma Camelia a demonstrat inca o data ca in doua ore poti aduna la un loc toate experientele prin care am trecut impreuna cu dascalii si colegii in cei 4 ani de liceu. Per aspera ad astra."

"Acum cateva zile am incheiat un capitol important din viata mea, un capitol care mi-a marcat intreaga existenta. La inceput am simtit un puternic sentiment de nostalgie, la gandul ca va trebui sa inchei, intr-un mod brusc, o parte din viata. Apoi am fost cuprins de un optimism naucitor, gandindu-ma la ceea ce imi ofera viitorul. In cadrul ultimei ore de dirigentie am avut un moment in care am incercat impreuna cu clasa a XI-a A sa realizam o contopire a generatiilor printr-un joc ludic, creand doua universuri: cel al clasei a XI-a si cel al clasei a XII-a. Am reusit sa observam lucruri care ne apropie si in acest mod ne-am dat seama ca cele doua generatii nu sunt asa diferite. La final, dirigintele nostru ne-a adresat si el cateva cuvinte. Festivitatea a reprezentat un moment important in viata mea. Astfel, mi-am incheiat intr-o nota optimista cariera mea de elev al CNAM." A declarat si Ionut Dumitru.

In finalul festivitatii, pe versurile melodiei "Cantec pentru prieteni" (Compact) interpretata de formatia Smog, parintii au coborat din tribune pentru a-si imbratisa mandri copiii, iar absolventii au dansat printre lacrimi si zambete.

 

Maria Lesan, reporter de liceu

Fotografiile au fost realizate de Alin Patric Ban

0 comentarii3948 vizualizări26 mai 2017
rss 2.0
rss 2.0