Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Marti 31 Ianuarie 2023 - 14587
DUPA 60 DE ANI DIN NOU IN BANCI.

Sambata,10 iunie 2017, incepand cu ora 10, clopotelul a sunat pentru elevii din promotia anului 1957, invitati la ora de  dirigintie, la Liceul nr. 2. Au fost prezenti elevi din Nasaud,  Bistrita, Tg. Mures, Brasov, Cluj, Zalau, Rebrisoara, Feldru, care au iesit invingatori din toate confruntarile cu viata. Au vizitat scoala si orasul care li s-a parut o bijuterie, curat si bine ingrijit.  Au intrat cu totii in Biserica "Constantin si  Elena" din  vecinatatea scolii intampinati  de preotul paroh dr. Gheorghe Celsie, care a oficiat o slujba in memoria profesorilor si elevilor plecati pe alt taram.

Dupa o plimbare pe strada Granicerilor au poposit pe o terasa unde au  "dezbatut"  tema "Amintiri... amintiri". Au adus in prim plan activitatea de exceptie in cadrul cercului de biologie   condus de renumitul profesor-spiolog Iosif Viehman, plecat recent spre a cerceta alte zone. Trei dintre membrii cercului au fost prezenti: Gheorghe Petri, Lucretia Petrican Mititean si Veronica Mare Bindea, care au readus scene din activitatea lor prin impaierea a sute de pasari si animale, ce au fost donate la diferite scoli din tara. Numai la Scoala nr. 125 din Bucuresti au donat animale impaiate echivaland cu numarul scolii adica 125. Profesorul coordonator in colaborare cu elevul Gheorghe Petri, la origine hordouan au tratat activitatea renumitului cerc de impaieri in cartea recent aparuta "De la opinca la stiinta". Cartea a fost expusa pe acea terasa alaturi de picturile sale atat de reusite autoportrete si portrete in creion  un mijloc eficent de recreere si inlaturare a stresului, o dovada ca omul poate fi eficient la orice varsta, continuand cu pasiunile avute in anii tineretii.

O surpriza placuta a fost pentru ZINA GORANESCU, stabilita la Cluj, in momentul in care scriitorul Ioan Mititean, i-a inmanat cartea "Amintiri de peste rau", cu un semn de carte la pagina 210, unde este prezentata activitatea  iubitei sale mame Otilia, dascalita emerita ce a slujit in satul de peste rau, unde a condus un cor satesc pe patru voci, laureat a primului festival al formatiilor de amatori din tara, ridicand prin cultura valoarea satului, in care astazi nu se petrece nimic. I s-au umezit ochii la propunerea facuta de autor ca locasul de cultura din satul Lusca sa poarte numele "Otilia Goranescu". Da Doamne ca aceasta idee sa se implineasca si sa fim partasi la acest eveniment bineinteles daca Consiliul Local va imbratisa aceasta idee de stimulare a omului pentru fapte deosebite

Sa venim cu elemente noi la intalnirea viitoare.

 

    Ioan Mititean.

 

0 comentarii2730 vizualizări14 iunie 2017
rss 2.0
rss 2.0