Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Joi 22 Februarie 2024 - 14587
Liceul Tehnologic Lechinta in cadrul proiectului "Doneaza sange- salveaza o viata".

Liceul Tehnologic Lechinta deruleaza de cativa ani un parteneriat cu Centrul de Transfuzii Sanguine Bistrita  prin care dorim sa incurajam elevii si profesorii scolii noastre sa devina donatori de sange.  La sfarsitul acestui an scolar s-au desfasurat alte doua activitati: una de informare si alta de donare de sange.

          La sfarsitul lunii mai, d-na Sigmirean Cosmina si d-l Bucur Paul, reprezentanti ai Centrului de Transfuzii Sanguine Bistrita au vizitat liceul nostru si au desfasurat o activitate de informare in randul elevilor liceeni . La aceasta activitate, elevii au aflat tot ceea ce era necesar in legatura cu donarea de sange: conditii, beneficii si  au purtat  un dialog constructiv cu reprezentantii centrului in urma caruia au reusit sa-si inlature unele temeri sau neclaritati. S-au declarat incantati de aceasta activitate si majoritatea si-au exprimat dorinta de a dona sange.

          Asa cum era si firesc, activitatea din mai nu a ramas fara replica. Asa ca la inceputul lunii iulie, un grup de elevi si profesori au vizitat Centrul de Transfuzii Sanguine Bistrita, ocazie cu care s-a si donat sange, atat cei care deja sunt donatori dar si elevi care au facut acest gest pentru prima data. Multumim personalului centrului si suntem mandri de toti cei care au curajul sa incerce sa doneze, astfel participand la salvarea de vieti omenesti.

          Actul donarii de sange este unul voluntar, deci totul depinde de vointa fiecarui individ in parte. Treaba noastra, a scolii, a celor care am inteles importanta vitala a acestui act este sa constientizam, sa sensibilizam si sa promovam actiuni si atitudini care sa aduca un plus valoare societatii in care traim cu totii. Aceste activitati sunt un motiv de mandrie pentru scoala noastra si avem speranta ca donatorii voluntari vor deveni o familie cat mai numeroasa.

          Donarea voluntara de sange este un gest nobil care face diferenta intre viata si moarte si cred ca fiecare dintre noi ar trebui macar sa reflectam la acest lucru si sa facem un efort de empatie fata de cei de  a caror viata depinde la un moment dat  un astfel de gest.

 

Prof. Barar Tincuta- Ionela.

0 comentarii3227 vizualizări07 iulie 2017
rss 2.0
rss 2.0