Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Duminica 03 Martie 2024 - 14587
"Scoala de vara" a ajuns si la Rebra.

Dupa  un popas de cateva zile in localitatile Sanmihaiul de Campie, Urmenis si  Parva, proiectul educational "Love for life’’ condus de Raluca Ciulei, presedinta unei asociatiuni  voluntare din Berna, a ajuns si in comuna Rebra, la Scoala Gimnaziala nr. 1, unde, impreuna cu doamnele profesoare , Calini Liliana, Scurtu Cristina, Georgita Nastasia, Lenuta Tarlisan si Burdeti Rebeca au organizat in perioada 9-12 august a.c. un complex de activitati, menite sa trezeasca interesul copiilor pentru cunoastere si sa le faca vacanta cat mai placuta. Pe langa cei 100 de elevi din localitate, intre care s-au aflat si multi dintre cei veniti cu parintii lor  din Spania, s-a alaturat si grupul de la Urmenis condus de catre doamna directoare Ana Moldovan.

        "Scoala de vara’’ le-a oferit tuturor copiilor momente de neuitat, fiind antrenati in activitati care le-au permis sa se descopere pe sine, sa iubeasca viata, sa invete prin propriile experiente, dar si din cele prezentate de coordonatoare, au cantat, au dansat, au facut drumetii pe dealurile din imprejurimile satului, au socializat si s-au bucurat de frumusetea unei asemenea intalniri.  Oaspetii au fost gazduiti la Manastirea Rebra, fapt pentru care i se aduc multumiri staretului Chiril Zagrean.

        Doamna Raluca Ciulei  s-a nascut in Romania, in judetul Valcea, dar la varsta de 18 ani a plecat la studii in strainatate si a ajuns analist la o companie  energetica din Elvetia, unde se afla si astazi. A practicat sportul de performanta (tenis), dar este obsedata de ideea ca ea poate face ceva pentru copiii din Romania, mai ales pentru cei din zonele defavorizate, elaborand acest proiect de educatie non-formala, bazat pe voluntariat. El presupune ca elevii sa se descopere pe ei si bogatia ce se afla in interiorul lor, sa invete sa se ajute si sa se sustina unul pe celalalt, sa aiba grija de mediul inconjurator si comunitatea lor. "Daca vrei sa aduci o schimbare intr-un loc, trebuie sa incepi prin a avea grija de copiii locului’’, spunea doamna Raluca Ciulei. De asemenea oameni avem atata nevoie. Urmatoarea intalnire se va desfasura in satul Ardan, apartinator comunei Sieu.


Mircea Darosi.

0 comentarii3836 vizualizări14 august 2017
rss 2.0
rss 2.0