Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Vineri 23 Februarie 2024 - 14587
Ziua Europeana a Limbilor Moderne.

Scoala Gimnaziala nr. 1 Bistrita a marcat Ziua Limbilor Moderne prin activitati diverse si pline de culoare. Elevii scolii noastre au participat cu mult entuaziasm la actiunile dinamice organizate de doamnele profesore din catedra de limbi moderne cu scop atat educativ, cat si distractiv. Proiectul intercultural Ziua Europeana a Limbilor Moderne a debutat cu o prezentare a semnificatiei acestei zile, continuand spre bucuria celor prezenti, cu desfasurarea concursului "Limbi Moderne COOL!". Intrebarile din concursul de cultura si civilizatie europeana, antrenant si distractiv, au fost concepute si realizate in Power-Point de doamnele profesoare Ramona Iliesiu, Veronica Campeanu, Mihaela Rusu, Anamaria Tofan si Slevoaca Crina. Concursul a adus un plus de valoare intregii sarbatori, avand ca scop principal constientizarea de catre elevi asupra importantei invatarii limbilor straine. Elevii si-au dezvoltat atat cunostintele cat si abilitatile de comunicare in cadrul muncii in echipa. Au castigat premii haioase, harti ale Uniunii Europene redactate in limba engleza, precum si diplome oferite cu drag de d-nele profesoare ale Catedrei de Limbi Moderne.

De ce este importanta sarbatorirea limbilor moderne in scoli?

"Pentru ca ne dorim ca toti elevii sa fie constienti de importanta invatarii unei limbi moderne. Cate limbi straine stii,de atatea ori esti OM!" a spus d-na profesoara Cecilia Zsejki , sefa catedrei de limbi moderne.

 

Ce semnifica aceasta frumoasa zi de 26 septembrie?

Ziua Europeana a Limbilor Moderne este o manifestare care celebreaza diversitatea lingvistica, plurilingvismul si invatarea limbilor straine pe durata vietii. Ziua Europeana a Limbilor Moderne are ca obiectiv sa atraga atentia  asupra importantei invatarii limbilor straine si sa sensibilizeze populatia cu privire la existenta si valoarea tuturor limbilor vorbite in Europa, incurajand invatarea lor.", le-a explicat d-na prof. Anamaria Tofan, elevilor prezenti.

De ce este important sa inveti o limba straina?

Am ales pentru dumneavoastra, cateva raspunsuri oferite de elevii nostri:

"Pentru ca globalizarea inseamna o nevoie tot mai mare de oameni cu competente lingvistice atat de necesare."

"Pentru ca Europa este un spatiu al diversitatii lingvistice - se vorbesc peste 200 de limbi, dintre care 23 sunt limbi oficiale."

"Pentru ca invatarea limbilor straine aduce avantaje indiferent de varsta."

"Pentru ca, invatand limbile altor popoare, invatam sa le apreciem cultura si sa depasim barierele lingvistice."

"Pentru ca exista mai multe oportunitati , ca niciodata, de a studia sau de a lucra intr-o alta tara europeana."

"Pentru ca nu esti niciodata prea batran pentru a invata o limba straina!"

Pentru noi toti, aceasta zi, de 26 septembrie 2017, a marcat ,ca in fiecare an, un moment important, frumos, senin si plin de zambet si culoare. O zi de sarbatoare care se va continua cu activitati pe placul tuturor copiilor din diferite clase, pe parcursul intregii saptamani. Am avut astazi, mai mult ca oricand, convingerea ca interesul copiilor pentru a invata o limba straina a crescut odata cu trecerea timpului si am constientizat inca o data, rolul important pe care il avem in dezvoltarea elevilor.

Catedra de Limbi Moderne a Scolii Gimnaziale nr. 1 Bistrita


A consemnat pentru Bistritanews, prof. Maria Pop.

0 comentarii3241 vizualizări27 septembrie 2017
rss 2.0
rss 2.0