Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Vineri 12 August 2022 - 14587
ELEVUL INFORMAT, ARE VIITOR ASIGURAT!

Pornind de la ideea ca ELEVUL INFORMAT ARE VIITOR ASIGURAT!, la  Scoala generala nr.1 Bistrita, se desfasoara in fiecare an, la inceputul lunii mai, concursul judetean privind cunostintele elevilor despre Uniunea Europeana, sub genericul "Europa de maine!"

Participa 10 echipaje din judetul Bistrita Nasaud, adesea echipaje de la scoli diferite, astfel incat, organizatorul concursului, prof. Lapuste Geta, sa ofere oportunitatea de afirmare tuturor scolilor prin echipajele lor.

Scopul concursului este acela de a determina elevii sa se informeze corect despre U.E., de a le oferi ocazia de a a sustine prin opinii sau participare directa la actiuni propuse de U.E prin programele promovate, accesibile varstei lor. Li se da ocazia sa devina tineri implicati in viitorul lor european si sa exprime pareri in cunostinta de cauza! Cunostintele dobandite de respectivii elevii, pot fi diseminate apoi colegilor lor, comunitatii carora le apartin, familiilor lor,... .

Regulamentul concursului  prevede ca fiecare echipaj sa aiba cate 4 membri din clasele a VI -a si a VII-a,(12-14 ani), sa realizeze produse informative pe maxim doua postere, sa fie realizate integral de echipaj, stimuland si valorificandu-se astfel si creativitatea elevilor.Originalitatea posterelor si prezentarii fiind criteriul de baza al evaluarii!

Jurizarea se face de catre cadrele didactice coordanatoare ale echipajelor, conduse de catre reprezentati ai Centrului de informare europeana, EUROPE DIRECTE din Bistrita, cu care avem o importanta colaborare, cu care am realizat numeroase actiuni si care este sursa principala de informare pentru elevii  nostri. Jurizarea aceasta este dublata de un "juriu al elevilor", care au participat la concurs in  anii anteriori, care stiu ce implica realizarea si prezentarea orala a proiectelor/posterelor si care sunt obisnuiti cu criterii foarte clare de evaluare.

Asadar pe 6 mai , incepand cu ora 12, la scoala generala nr. 1 din Bistrita, se vor confrunta cele 10 echipaje de la scolile inscrise in concurs! Succes tuturor!

 Prin faptul ca elevii se inscriu intr-o asemenea competitie, deja consacrata prin standardele sale, la care asa cum am dedus si multiplele beneficii ale acestei participari, deja putem spune ca toate echipajele sunt intr-un fel castigatoare! 

Clasamentul conteaza, dar este secundar!

La multi ani tuturor de ziua Europei, de ziua noastra!

 

 

 Prof. Geta Lapuste.

 

0 comentarii2436 vizualizări05 mai 2011
rss 2.0
rss 2.0