Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Joi 28 Martie 2024 - 14587
CLUBUL COPIILOR NASAUD participa la concursul national Ora de Net.

Drepturi si responsabilitati pe Internet privind datele personale", prin dezbaterea, adresata adultilor. Initiativa este derulata in cadrul programului Ora de Net, sustinut de Ministerul Educatiei Nationale si se incadreaza in miscarea globala propusa de INSAFE - reteaua internationala a Centrelor Nationale "Better Internet for Kids".

    In vederea participarii la concursul mentionat, Clubul Copiilor Nasaud a organizat evenimentul "Gandeste, asigura-te si apoi da click"care a avut loc in 23.03.2018, ora 1300  in aula Colegiului National" George Cosbuc", din Bulevardul Ganicerilor, Nr. 2, Nasaud si a reunit 130 de participanti, printre care reprezentanti ai Primariei, Politiei, Jandarmeriei, Bisericii orasului Nasaud.

      In cadrul acestuia, au fost dezbatute aspecte legate de tipurile de date personale, modul de interactiune online si implicatiile comerciale ale colectarii de date. Totodata, a fost promovata linia de informare si consiliere privind siguranta pe internet a copiilor, ctrl_AJUTOR, coordonat de Organizatia Salvati Copiii si disponibila gratuit prin intermediul platformei www.oradenet.ro.

     Discutiile au avut scopul de a creste nivelul de informare a copiilor, parintilor si cadrelor didactice cu privire la drepturile si responsabilitatile pe Internet privind datele personale.

   Acest eveniment a fost organizat de echipa "Luptatorii virtuali "coordonata de prof.  Pop Constanta.

  In cadrul dezbaterii cu tema: "Gandeste, asigura-te si apoi da click!" s-a prezentat semnificatia datelor cu caracter personal, ce este cyber-bullyng, phishing si cum sa ne protejam in mediul online.

  "  Scopul nostru este sa protejam si sa incurajam copiii in accesarea oportunitatilor digitale precum dobandirea de cunostinte, comunicarea, dezvoltarea de abilitati si imbunatatirea perspectivelor in cariera. Credem cu tarie ca fiecare copil ar trebui sa primeasca educatie de calitate si sa dezvolte abilitatile si cunostintele necesare pentru a prospera in secolul XXI.", a declarat coordonatoarea activitatii.. 

   In perioada octombrie-noiembrie 2017, peste 2700 de cadre didactice s-au alaturat echipei Ora de Net, pentru a sustine o activitate educationala cu scopul de consultare a copiilor. Prin acest demers national, derulat in regim de voluntariat, se propune surprinderea cunostintelor copiilor din Romania privind drepturile copilului, experienta online si perceptia lor fata de tratarea acestei teme de catre adultii din viata lor (profesori, parinti, autoritati, mass media, companii etc).  

     Concursul se va derula in perioada 12 februarie - 30 martie 2018 iar autorii proiectelor castigatoare vor primi diplome din partea Ministerului Educatiei Nationale. Recompensarea echipelor castigatoare va fi sprijinita de partenerii proiectului Ora de Net si va consta in echipamente care vor facilita procesul educational

   Inscrierea in concurs se va face accesand pagina www.oradenet.ro/concurs2018, unde se regaseste si regulamentul complet.

       Locul de desfasurare a fost pus la dispozitie pe baza parteneriatului incheiat intre Clubul Copiilor Nasaud si Colegiul National "G.Cosbuc " Nasaud.

      #SID2018, #OraDeNet, #DatePersonale, #ParereataGDPR, #ItStartsWithUs.

 

Director,

prof. Buia Dorina.

 

0 comentarii2898 vizualizări24 martie 2018




rss 2.0
rss 2.0