Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Revista scolara "Mugurasi de pe Tibles", lansata la Biblioteca Judeteana "George Cosbuc".

Creatie a profesorilor si elevilor de la Scoala Gimnaziala Spermezeu si de la Scoala Gimnaziala "Teodor Cotutiu" din Dumbravita, revista "Mugurasi de pe Tibles" are 62 de pagini bogate in articole si ilustratii, si acopera trei domenii: Scoala noastra, Din activitatile scolii - proiecte educative si Creatii. Lansarea ei a avut loc marti, 27 martie, la Clubul Cosbook al Bibliotecii Judetene "George Cosbuc" Bistrita-Nasaud, in cadrul proiectului "Cartea, sanatate pentru suflet si pentru minte".

 Ioan Pintea, directorul BJGC-BN a vorbit admirativ despre revista "Mugurasi de pe Tibles". "Ma bucur foarte mult ca putem sa continuam acest proiect si ca intentiile noastre prind contur. Cred ca este foarte important ceea ce faceti si o felicit pe doamna director si felicit si cadrele didactice si elevii care o realizeaza! Apreciez si implicarea Primariei Spermezeu, care sustine acest proiect. Faceti ceva deosebit, ceva aparte, pentru ca nu orice scoala are o revista care sa-i prezinte activitatile, perspectivele. Am rasfoit revista dumneavoastra si mi se pare foarte bine facuta, foarte bine articulata. Faptul ca ne daruiti aceasta revista ne indreptateste pe noi, cei de la biblioteca judeteana sa fim cei mai buni prieteni ai vostri si voi sa fiti cei mai buni prieteni ai nostri!", le-a spus Ioan Pintea elevilor si profesorilor prezenti la eveniment.

 La randul sau, prof. Voichita Termure, directoarea Scolii Gimnaziale Spermerzeu, a explicat de ce este importanta derularea acestui proiect. "Scopul nostru este de a-i constientiza, atat pe elevi, cat si pe cei din jurul lor ca un rol foarte important pentru dezvoltarea noastra il are cartea, iar obiectivele proiectului sunt de a le dezvolta gustul pentru lectura, respectul pentru biblioteca si pentru cei care o deservesc, sa facem cat mai mult pentru a-i atrage spre partea de lectura. Ne dorim sa avem o revista serioasa si ne-am propus sa o scoatem semestrial. Am obtinut ISSN de la Biblioteca Nationala a Romaniei si vrem s-o impunem ca oglinda a activitatilor din scoala noastra" (prof Voichita Termure).

 Primul numar al revistei scolare "Mugurasi de pe Tibles" are 62 de pagini, dar, pe viitor numarul paginilor sale va creste, a spus prof. Nastasia-Maria Muresan, una dintre coordonatoarele revistei. "Am adunat materiale pentru circa 75 de pagini, dar nu am putut publica toate materialele elevilor in acest numar. Revista si-a aratat utilitatea inca de la inceput, pentru ca le ofera posibilitatea elevilor sa-si exprime inclinatia spre domeniile care ii atrag", a spus prof Nastasia-Maria Muresan. Deosebit de implicat in acest proiect este si preotul Doru Zaharie de la Halmasau, care a amenajat in incinta casei parohiale o impresionanta biblioteca, pusa la dispozitia elevilor. "Cine deschide aceasta revista gaseste foarte multe activitati in care sunt implicati elevii si speram ca elevii care o realizeaza sa isi depaseasca profesorii!" (pr Doru Zaharie).

 In cursul vizitei la Biblioteca Judeteana "George Cosbuc", cei aproape 30 de elevi de la scolile gimnaziale din Spermezeu si Dumbravita au vizionat la mediateca bibliotecii filmul istoric Fratii Jderi, in regia lui Mircea Dragan, moment precedat de evocarea unirii Basarabiei cu Romania, de la 27 martie 1918. Proiectul "Cartea, sanatate pentru suflet si pentru minte" a fost lansat pe 23 februarie a.c. si este derulat de Scoala Gimnaziala Spermezeu in parteneriat cu Biblioteca Judeteana "George Cosbuc" Bistrita-Nasaud, Parohia Ortodoxa Halmasau, Primaria comunei Spermezeu si Biblioteca Comunala Spermezeu. 

                          www.bjbn.ro  

0 comentarii3318 vizualizări28 martie 2018




rss 2.0
rss 2.0