Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Vineri 12 August 2022 - 14587
Coloreaza Bistrita - proiect din cadrul comisiei de educatie.

Proiectul Coloreaza Bistrita, este un proiect depus de invatatoarea Toma Nicoleta in calitate de manager de proiect, in parteneriat cu Liceul de Arte Plastice Corneliu Baba si Scoala Generala nr.1 din Bistrita.

Proiectul urmareste realizarea unei carti de colorat pentru categoria de varsta 5-8 ani cu desene din municipiul Bistrita. Cartea reprezinta o modalitate inedita de invatare si descoperire a valorilor culturale locale pentru copiii din gradinitele si scolile de pe raza municipiului Bistrita.

Desenele din cartea de colorat au fost selectate de istoricul de arta Vasile Duda si realizate de profesorul de desen Doru Bratan, cadre didactice in cadrul Liceului de Arte Plastice Corneliu Baba, Bistrita.  Toma Nicoleta, invatatoare in cadrul Scolii Generale nr.1, Bistrita a adaptat informatia ilustratiei oferite pentru categoria de varsta pentru care se realizeaza proiectul.

Cartea de colorat contine 24 de pagini in format A4, pe fiecare pagina sunt desene cu cladiri reprezentative ale orasului ( ex: Ansamblul Sugalete, Biserica Evanghelica, Biserica Ortodoxa - vechea biserica a manastirii franciscane, Casa Argintarului, Primaria Municipiului Bistrita, Casa Andrei Muresanu etc), stema orasului ( stema veche si stema actuala) etc. Sub fiecare desen este precizat cu majuscule numele monumentului pe care copiii il  coloreaza si il pot recunoste in orasul nostru.

Paginile copertilor interioare ale cartii de colorat contin imagini foto ale obiectivelor pe care copiii le pot recunoste.

Bugetul proiectului acopera doar cheltuielile de design si tiparire pentru 1000 de exemplare de carti.  Fondurile alocate de autoritatile locale pentru acest proiect sunt de 11106 lei.Distributia cartilor de colorat intitulate Coloreaza Bistrita se realizeaza prin intermediul celor doua unitati scolare implicate in proiect si prin serviciul de educatie si turism al Primariei Municipiului Bistrita spre toate gradinitele si elevii claselor I din orasul nostru.

  

Bugetul proiectului pe surse de finantare:

  • fonduri solicitate de la bugetul local al municipiului Bistrita (cuantumul finantarii solicitate) 11106 lei;
  • contributia solicitantului beneficiar al finantarii (de minimum 10% din valoarea totala a proiectului) 1234 lei;
  • total buget proiect: 12340 lei (finantarea solicitata + contributia solicitantului).

 

 

 

 

 

 

 

1 comentariu2436 vizualizări13 mai 2011
rss 2.0
rss 2.0