Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Sambata 13 Iulie 2024 - 14587
Centenarul Unirii sarbatorit de copii.

Miercuri, 28 noiembrie, intre orele 17.00 - 19.00, la initiativa si sub directa organizare si indrumare a doamnei profesor invatamant primar  Simona Costaru, elevii claselor  I A, I C, II A, II C, II G, IV A si IVC au participat la un foarte frumos spectacol dedicat Centenarului Unirii. O contributie remarcabila si-au adus-o si doamnele profesoare invatamant primar Irina Pupeza, Nastasia Bogolin, Teodora Zavoianu, Mirela Galatan, Iustina Pintican, Dalia Chira, Cristina Armean, precum si doamnele Elena Rusu si Paula Rusu.

          La acest spectacol au fost invitate si au participat si grupe ale Scolii de balet "Ovidiu Danci"din Bistrita, intre micile balerine fiind si eleve ale Colegiului National "Liviu Rebreanu".

          Sala de spectacole a Cercului Militar din Bistrita s-a dovedit a fi neincapatoare fata de numarul celor care au venit sa admire evolutia celor aproape 200 de copii, elevi ai Scolii Primare de la Colegiul National "Liviu Rebreanu" si ai celei de balet pomenite mai sus.

          Spectacolul a debutat cu Imnul de Stat cantat de elevii clasei a II-a C. Apoi, copiii, si-au demonstrat talentele prin recitaluri de versuri, interpretarea unor cantece populare sau patriotice, atat prin folosirea unor instrumente muzicale, respectiv vioara si saxofon, cat si solo voce. Copiii din clasa doamnei profesor invatamant primar Simona Costaru, au interpretat un scenariu in care au scos in evidenta principalii realizatori ai Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918, reprezentantii comitatului Bistrita-Nasaud. Erau imbracati in costume nationale, dar si in costumele de acum un secol: redingote, straiul inaltilor prelati, etc. Ba chiar mai mult decat atat, au fost machiati de asa natura ca sa semene cu personalitati de acum 100 de ani: Laurentiu Oanea, Grigore Pletosu, Iulian Martian, Enea Grapini, Victor Onisor, Gavril Tripon, Nicolae Anton, Solomon Halita.

          Principalii colaboratori au fost membrii Cercului Militar Bistrita, iar in calitate de consultant a fost doamna director Lavinia Moldovan de la Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud.

          De mentionat ca, folosind acest prilej, s-a organizat si vanzarea unor bilete cu scopul donarii banilor rezultati din vanzarea acestor bilete, Asociatieide Caritate din Armata Romaniei-Camarazii (Invinctus).

  Simona Costaru:  Doresc sa multumesc conducerii Colegiului National "Liviu Rebreanu",  doamnei director Susana Galatan, pentru sprijinul acordat in organizarea acestui eveniment, precum si doamnei director adjunct Dorina Manta.

          Doresc, de asemenea, sa multumesc Comenzii Brigazii 81 Mecanizata

"General Grigore Balan"  din Bistrita pentru punerea la dispozitie a spatiului Cercului Militar.

          Si nu in ultimul rand, le multumesc colegelor care s-au implicat in organizare: doamnelor profesoare invatamant primar Camelia Tamasan si Andreea Chereja si doamnei profesoare Rodica Somesan.

La multi ani, Romania!

La multi ani, romani!

 

Dorin Filip.

1 comentariu4109 vizualizări29 noiembrie 2018
rss 2.0
rss 2.0