Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Sambata 22 Iunie 2024 - 14587
Romani adevarati in an centenar la Chiuza.

Un proiect de suflet pornit de la romani pentru romani la care au luat parte cu mult entuziasm, prezentand momente autentice, elevii Scolii Gimnaziale "Liviu Rebreanu" din Chiuza si invitatii lor, oaspeti de seama, de la: Scoala Gimnaziala Romuli, Ansamblul Somesul de la Casa de Cultura "Radu Saplacan" din Beclean, Clubul Copiilor din Beclean, precum si a domnului profesor Andrei Moldovan si a cantautorului de muzica folk, Florin Sasarman, a carui voce ne face sa fim mandri ca locuim pe aceste meleaguri.

La eveniment au mai luat parte reprezentanti ai autoritatilor locale, membri ai comunitatii chiuzene- copii, parinti, bunici care  s-au dovedit a fi parte activa a manifestatiei noastre. Veteranul satului, domnul Teodor Avram, in varsta de 88 de ani ne-a daruit in aceasta zi o poveste de viata prin intermediul unui scurt interviu prezentat in cadrul spectacolului.

Am creat un spectacol de cantec, poezie, joc si teatru care va ramane viu peste ani atunci cand ne vom aminti ca am fost prezenti la Sarbatoarea celor 100 de ani de la faurirea Marii Uniri. Pretuirea culturii, traditiilor si valorilor nationale trebuie sa ramana in identitatea noastra de romani oriunde ne-am afla!

Aduc multumiri si recunostinta sponsorului nostruLechburg din Lechinta, premiat  de curand pentru cel mai bun Pinot Gris al anului in Romania. Totodata, aprecierile si respectul meu se indreapta spre doamnele directoare: prof. Simona Oprea, prof. Narcisa Monita, prof. Mariana Harosa, prof. Carmen Deiac; dascalilor: Ioana Ivan, Gabriela Herta, Madalina Dancs (Scoala Gimnaziala Romuli); Daniel Ratiu ( Clubul Copiilor Beclean); Emilia Pop, Daniela Rus, Claudia Luci, Alina Hiticas, Ana- Maria Sambouan, Ioan Ros, Vasile Avram, Florin Bindea ( Scoala Gimnaziala "Liviu Rebreanu" Chiuza).

Ne-am simtit mandri de tara si neamul nostru romanesc.

La multi ani, Romania! La multi ani, romani de pretutindeni!

 

Prof.Melania- Susana Abodi

 

 

 

 

0 comentarii4494 vizualizări30 noiembrie 2018
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0