Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Sambata 22 Iunie 2024 - 14587
Terapie prin muzica si literatura.

Elevii Centrului Scolar de Educatie Incluziva "Lacrima", insotiti de catre cadrele didactice Anamaria Gordon-Lazar, Emanuela Avram, Lidia Vlasin si Eniko Cupsa, au participat la prima activitate din cadrul proiectului "Terapie prin muzica si literatura". Prin acest proiect ne-am propus sa ne adresam in principal copiilor si tinerilor cu cerinte educationale speciale, pe care sa-i antrenam in activitati de lectura, inclusiv lectura imaginilor, incluzand in acelasi timp in activitate elemente de miscare si muzica.

Activitatea de astazi, prima din cadrul proiectului, a oferit noutate, interes, stimulare, entuziasm si bucurie de neegalat. Elevii s-au implicat emotional si au acordat mai multa atentie povestirilor. Sprijiniti de catre doamnele bibliotecare de la sectia "Imprumut pentru copii", au patruns impresionati in lumea fabulelor lui Esop, La Fontaine, Tolstoi, si G. Toparceanu. Au ramas fascinati de cartile prezentate, de morala explicata pe intelesul tuturor si de jocurile muzicale pe marginea textului.

Lectura cu ajutorul jocurilor muzicale a creat o atmosfera de reflexivitate, ajutandu-i pe elevi sa inteleaga mai bine ceea ce se petrece in textul citit. Asocierea dintre cuvant/text -jocuri muzicale a permis lecturarea motivata a textului, altfel decat prin simpla citire a lui.

Astfel, in cadrul acestui proiect, cu ajutorul terapiei prin muzica si literatura vom incerca sa gasim modalitati si tehnici care sa contribuie la stimularea interesului elevilor pentru carte.Multumim domnului director Pintea Ioan pentru deschidere si doamnelor bibliotecare de la Sectia "Imprumut pentru copii" pentru sprijin.

(Profesor Gordon-Lazar Anamaria)

0 comentarii3094 vizualizări01 februarie 2019
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0