Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Sambata 22 Iunie 2024 - 14587
"Demersuri didactice inovative cu caracter interdisciplinar".

SIMPOZIONUL JUDETEAN- "Demersuri didactice inovative cu caracter interdisciplinar" Editia a II-a 25 februarie 2019, a avut loc la  Scoala Gimnaziala Nr.1 Bistrita, ora 14,30. Simpozionul este cuprins in Oferta de formare continua, proiecte si activitati a Casei Corpului Didactic a Judetului Bistrita-Nasaud pentru anul scolar 2018-2019, la capitolul II, Activitati Metodico-Stiintifice si Culturale/II.1., Simpozioane/Sesiuni de referate si comunicari, pagina 97. 

 Responsabili de activitate: prof metodist Bogdan Doina-Marilena, CCD Bistrita-Nasaud prof.Mihaiu Ancuta, director Scoala Gimnaziala Nr.1 Bistrita prof. Nelca Mirela Venera, Scoala Gimnaziala Nr.1 Bistrita.

 "Disciplinaritatea, pluridisciplinaritatea, interdisciplinaritatea si transdisciplinaritatea sunt cele patru sageti ale unuia si aceluiasi arc: cel al cunoasterii" Basarab Nicolescu in "Transdisciplinaritatea. Manifest"  

ARGUMENT Dezvoltarea stiintelor educatiei, inovatia didactica, sunt coditionate de reactiile profesorilor la schimbare, de competentele metodologice ale acestora respectiv de curriculumul proiectat si implementat. Simpozionul isi propune diseminarea de bune practici prin intermediul activitatilor nonformale sau extrascolare, in contextul promovarii unei dezvoltari durabile a generatiilor prezente si viitoare.


SECTIUNI: 

1. INTERDISCIPLINARITATE SI INOVARE IN ACTIVITATEA DIDACTICA (articole si /sau studii stiintifice - prezentare digitala) 2. VALORIFICAREA PRODUSELOR INTELECTUALE ELABORATE IN CADRUL PROIECTELOR EDUCATIVE (prezentare PPT, Prezi, Poveste digitala)  

S-au inscris un numar de 58 de dascali dar au participat 49 cu 35 de lucrari datorita numarului mare de lucrari si pentru o eficienta maxima, lucrarile s-au desfasurat pe doua ateliere conform celor doua sectiuni.

 Am participat la sectiunea a 2-a cu lucrarea "FIZICA  ALTFEL" care prezinta metode ale gandirii critice folosite la clasa, in activitatile extrascolare care folosesc cele patru sageti ale arcului cunoasterii. Am fost impresionata de lucrarile prezentate de colegele de la celelalte scoli din oras sau judet dar si de ale colegelor de scoala. Suntem intr-o continua zbatere pentru realizarea misiunii noastre incat uneori nu observam toate activitatile colegilor nostri. De aceea cred ca a fost foarte binevenit acest simpozion prin care am invatat unii de la altii. Am fost impresionata de activitatile realizate la CLUBUL COPIILOR din Nasaud de copiii din ciclul primar. Descoperind si dezvoltand creativitatea de la varste fragede formam tineri pregatii pentru o lume intr-o dezvoltare galopanta. Impresionante au fost povestile digitale si proiectele realizate de elevii atipici (cu CES su educatie inclusiva). interesant a fost si proiectul realizat de elevii de la Liceul Agricol care au oferit teren pentru culturi de legume sau spatii verzi locuitorilor din vecinatate. Tot ceea ce s-a prezentat a fost un foarte bun exemplu de activitati extrascolare in care elevii pot fi implicati dezvoltand si calitati antreprenoriale dar si de inalta tinuta civica si morala! Felicit organizatorii si pe toti cei implicati! Sper sa aprecieze si parintii eforturile care se fac pentru educatia copiilor lor dincolo de prestatia la clasa a fiecaruia dintre noi. Este o munca nevazuta din afara, neplatita dar care se rasplateste prin bucuria de pe chipul copilului care a reusit sa constientizeze  cate calitati are si cum le poate folosi!

 

Cu mare drag si respect,

prof. Maria POP, Sc. Gimn. Nr.1, Bistrita.

0 comentarii3829 vizualizări27 februarie 2019
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0