Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Duminica 03 Decembrie 2023 - 14587
Admiterea in invatamantul de stat liceal 2011.

 Media generala obtinuta la Evaluarea Nationala constituie unul dintre criteriile pentru admiterea in invatamantul liceal de stat. Numarul de locuri care se aloca pentru clasa a IX-a de liceu, la invatamantul de zi, este cel putin egal cu numarul absolventilor invatamantului gimnazial din promotia anului 2011, adica 130 de clase pentru forma de invatamant la zi, a cate 30 de elevi, din care 41 de clase la profil teoretic, 80 de clase profil tehnologic si 9 clase profil vocational.

Mai avem 5 clase la seral si 2 frecventa redusa, (Teaca si Feldru), si 4 clase pentru invatamantul special, a cate 12 locuri, alocate Grupului Scolar Sf. Maria Bistrita-Nasaud. Inscrierea la invatamantul seral sau cu frecventa redusa a candidatilor din seriile anterioare care implinesc varsta de 18 ani pana la data de 11 septembrie 2011, inclusiv, se face la un centru special desemnat de inspectoratul scolar.

Prin urmare avem un numar  total de 141 de clase, cu 4.568 de locuri.

Inscrierea in clasa a IX-a, in liceele de stat se face fara examen, pe baza mediei de admitere. Media de admitere este media aritmetica intre media generala la Evaluarea Nationala sustinuta de absolventii clasei a VIII-a si media generala de absolvire a claselor a V-a si a VIII-a.

Inscrierea in clasa a IX-a, a absolventilor de gimnaziu se face prin repartizare computerizata, in ordinea descrescatoare a mediilor de admitere, in baza optiunii candidatului pentru filiera, profilul, specializarea sau domeniul respectiv si in limita locurilor aprobate, prin planul de scolarizare, pentru unitatile scolare finantate de la bugetul de stat. Actiunile de completare a optiunilor pentru absolventii clasei a VIII-a se desfasoara in perioada 29 iunie - 5 iulie 2011, iar pana la 15 iulie se vor afisa listele cu cei admisi in acea unitate, pe filiere, profiluri, specializari, domenii ale pregatirii de baza.

                                   

 

  Biroul de presa

  ISJ Bistrita-Nasaud

  E-mail: birouldepresa@isjbn.ro 

  Telefon: 0263 - 213.529 (int. 120)

 

 

0 comentarii2870 vizualizări30 mai 2011
rss 2.0
rss 2.0