Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Joi 05 August 2021 - 14587
Despre prietenie si iubire la "Fabrica de idei estivale". Apoi, film despre dinozauri.

A treia zi a programului Vacanta la Biblioteca - "Fabrica de idei estivale" s-a desfasurat la Mediateca Bibliotecii Judetene "George Cosbuc" Bistrita-Nasaud, unde a fost programata vizionarea unui film. Iar copiii nu au ratat intalnirea cu filmul, in ciuda ploii torentiale si au optat pentru productia Walt Disney - "Dinosaur".

Vizionarea filmului a fost precedata de un dialog liber despre prietenie, iubire, libertate, fericire,initiatde Ionut Tutula, student la UBB Cluj-Napoca si voluntar la BJGCBN,care le-a propus copiilor un foarte scurt filmulet despre un baietel captivat de jocurile pe calculator, care primeste de la mama sa un catelus. "Am vrut sa am o discutie altfel cu ei, pentru ca la scoala nu sunt lasati sa vorbeasca liber si mi-am propus sa-i fac sa vada cum este sa vorbeasca liber, orice doresc ei. Copiii sunt foarte inteligenti si s-au descurcat foarte bine si imi place ca au un grad de abstractizare foarte mare. Pentru ca este destul de greu sa vorbesti, asa, despre ce-i frumosul sau ce-i libertatea, si pentru varsta lor nu este simplu sa dai astfel de raspunsuri. Cu filmuletul despre baietelul care se imprieteneste cu catelusul pe care il primeste cadou cred ca le-am trezit sentimente de prietenie, de compasiune. Sunt student la filozofie si la istorie si ma intereseaza aceste aspecte ale vietii" ne-a marturisit IonutTutula.

Si, cu adevarat, demersul sau a fost interesant, pentru ca copiii au vadit o reala dorinta de a participa la o astfel de discutie. "Eu sunt fericita cand ajut un om sarac" (Larisa); "Eu sunt fericita cand ofer un cadou prietenilor" (Raluca); "Eu sunt fericit cand ajut pe cineva" (Radu); "Se spune ca viata este mai scurta pentru cei nefericiti" (Andrei) s.a.m.d.

La finalul vizionarii, copiii au facut o lista cu filmele pe care le-ar placea sa le vada la Mediateca in urmatoarele saptamani.

www.bjbn.ro

0 comentarii3990 vizualizări04 iulie 2019
rss 2.0
rss 2.0