Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Joi 05 August 2021 - 14587
Fabrica de idei estivale in forme si culori la Atelierul de mandale.

A patra zi de vacanta petrecuta la Biblioteca Judeteana "George Cosbuc" Bistrita-Nasaud i-a initiat pe copiii inscrisi la Atelierul de mandale in crearea unui mesaj prin utilizarea culorilor. Ei au fost indrumati in aceasta activitate de bibliotecarele Ioana Titieni, coordonatoarea atelierului si Isabella Andronesi.

"Avand experienta anului trecut, stiam ca ii pasioneaza pe copii sa lucreze mandale si atunci am hotarat sa facem munca in echipa de cate patru - cinci membrii si sa creem niste mandale mai mari. Culorile le alegem in functie de modelele pe care le avem, iar copiii au libertatea deplina de a-si compune o paleta de culori care le place. Saptamana viitoare vom finaliza mandalele mari, dupa care vom incepe sa intervenim la aspectele de finete, de expresivitate, la detalii. O mandala bine realizata transmite calm, stare de bine si frumusete interioara. Astfel, incercam sa dezvoltam imaginatia si rabdarea copiilor!", spune Ioana Titieni.

Dupa mai bine de o ora si jumatate de lucru, Clubul CosBook pare o adevarata galerie de arta, astfel ca parintii care au venit sa isi ia copiii acasa au ramas cateva minute in plus, pentru a contempla rezultatul activitatii acestora. "Sunt foarte incantata ca au o activitate atat de frumoasa aici, mai ales ca este vacanta si multumim Bibliotecii Judetene ca ne ofera oportunitatea aceasta, sa ne lasam copilasii sa se joace timp de doua ore intr-un mod activ. Sunt convinsa ca le-a pus creativitatea la contributie. Desenele facute de ei sunt super!" apreciaza Claudia Pasca, mama a doi copii inscrisi la Atelierul de mandale.

Programul Fabrica de idei estivale - "Vacanta la Biblioteca" continua zilnic, de luni pana vineri intre orele 10.00 si 12.00, pana pe 31 august.

www.bjbn.ro

 

 

.

 

   Vinerea, jocuri in aer liber la Fabrica de idei estivale - "Vacanta la Biblioteca" 

 Tenis de masa, badminton si sah au ales copiii sa joace in curtea Bibliotecii vineri, 5 iulie 2019, in ultima zi a primei saptamani din aceasta vara a programului Fabrica de idei estivale - "Vacanta la Biblioteca", iar vremea insorita a fost de partea tuturor.

Sub supravegherea prof. Calin Deac, cativa copii au ales sa invete sau sa exerseze tenisul de masa. "Aici la biblioteca, noi le insuflam copiilor care doresc sa invete tenisul de masa, dorinta de a practica acest sport.Ii initiem in tenis de masa. iar pe cei care vor dori pe viitor sa practice acest sportii asteptam la diferite scoli, cluburi, sau chiar la sala mare "Gheorghe Bozga", unde se pot antrena intr-un cadru foarte profesional", a declarat prof. Calin Deac. In apropierea celor doua mese de joc, o mama isi priveste atenta fiul. "In timpul liber mai iau cateodata si eu paleta de tenis de masa in mana, sa joc cu copilul. Andrei, care are sapte ani, vrea sport, vrea miscare si ideea de a-l aduce aici a fost foarte buna, pentru ca este o oportunitate sa faca miscare pe perioada vacantei", ne spune d-na Teodora Pop.

In alta parte a curtii Bibliotecii Judetene "George Cosbuc", prof. Traian Sasarman impartaseste tainele sahului unui grup de copii. Unii dintre ei inca nu stiu cum sa mute piesele, iar cei care stiu, fac tot posibilul sa se afirme in fata celorlalti. "Eu stiu sa joc sah de acasa, m-a invatat tatal meu. Stirea de astazi este ca am jucat si tenis de masa, si sah!", spune Alex, care are sapte ani. "Sunt la a doua experienta de acest fel, pentru ca am fost aici si la editia de anul trecut si pot sa spun ca, incet, incet, devine o pasiune interactiunea cu copiii. Ma bucur ca sunt in jur de douazeci, poate treizeci de copii care vin si pe unii ii stiu de anul trecut. Desigur, nu este usor sa lucrezi cu copiii, sa ii inveti regulile acestui sport al mintii, pentru ca ei sunt obisnuiti cu alte sporturi, ori sahul cere disciplina si rabdare", spune Traian Sasarman.

De luni, va incepe a doua saptamana a programului Fabrica de idei estivale - "Vacanta la Biblioteca", derulat de BJGCBN pana pe 31 august. In prima zi a saptamanii, prof. Alina Tomi ii asteapta pe cei inscrisi la Atelierul de teatru.

www.bjbn.ro

0 comentarii4053 vizualizări05 iulie 2019
rss 2.0
rss 2.0