Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Duminica 03 Martie 2024 - 14587
Institutii de invatamant in Bistrita si Nasaud in secolele XIX-XX.

Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud in parteneriat cu Arhivele Nationale Bistrita-Nasaud va invita miercuri 25 septembrie 2019, de la ora 13.00 sa luati parte la vernisajul expozitiei "Institutii de invatamant in Bistrita si Nasaud in secolele XIX-XX. Imagini, programe, publicatii, brosuri scolare si articole de presa. Scoli, profesori si elevi in fotografii si documente de epoca", eveniment care se va desfasura la Casa Argintarului, din strada Dornei, nr. 5.

Cu ajutorul celor 21 de panouri expozitionale prezentate cu aceasta ocazie, vizitatorii vor putea sa-si faca o impresie referitoare la rolul institutiilor de invatamant, a bisericii si al cadrelor didactice in formarea unor puternice caractere pe calea implinirii profesionale si nationale.

Expozitia propune specialistilor dar si publicului larg, prin intermediul fotografiilor si documentelor de arhiva, o incursiune in fascinantul univers al invatamantului local.

Va invitam asadar in aceasta lume tumultuoasa a scolilor, care nu a reprezentat in fapt altceva decat creuzetul in care s-au format si dezvoltat sensibilitatile si constiintele individuale si colective in plina Epoca Moderna si Contemporana. Romanii, sasii, maghiarii, evreii si romii, toate grupurile socio-profesionale conlocuitoare in aceasta parte a Transilvaniei au incercat sa-si gaseasca prin intermediul invatamantului un drum si un loc in noua societate.

Dedicam acest eveniment expozitional memoriei d-nei dr. Gabriela Radulescu, care, cu multa pricepere, pasiune si dragoste, a contribuit la realizarea acestui proiect cultural.

Coordonator proiect: Muzeograf, Virgil Muresan

Va asteptam cu mult drag!

 

Manager,

Alexandru Gavrilas

 

0 comentarii3353 vizualizări23 septembrie 2019
rss 2.0
rss 2.0