Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Duminica 03 Martie 2024 - 14587
Carol Davila - Salveaza in continuare vieti, donand sange.

Nu este prima data cand Romania traverseaza o criza de sange. Ei bine.. situatia nu s-a imbunatatit. Vinovati putem gasi oriunde, dar acest lucru nu rezolva problema critica a lipsei sangelui din spitalele romanesti.

Datorita crizei din spitale in ceea ce priveste cantitatea de sange, prea putini oameni primesc sangele de care au nevoie. 1 din 3 oameni nu beneficiaza de transfuzii. Deseori cei care doneaza sange sunt rude sau prieteni ai pacientului care are nevoie de sange.

Multumita faptului ca Scoala Sanitara Postliceala "Carol Davila" are un protocol de colaborare cu Centru de Transfuzii Sanguine Bistrita, , reinoit cu aceasta ocazie,   elevii anului I A au continuat activitatea colegilor lor din scoala si  s-au implicat in campania nationala "Doneaza sange, salveaza o viata".  Prima zi din saptamana i-a prins pe elevi la Centrul de Transfuzii Bistrita, chiar de dimineata pentru ca au venit hotarati sa doneze sange si sa salveze vieti.

Un grup de aproximativ 15 elevi, insotiti de un cadru didactice s-au prezentat luni dimineata, la Centrul de Transfuzii de pe strada Nicolae Balcescu. Au vizitat mai intai laboratoarele din incinta institutiei, au fost martori la procedeul de determinare a grupei sanguine dupa care s-au pregatit pentru donare. Si-au dorit cu totii sa doneze insa din motive  de neegibilitate au ramas doar 7 donatori. Dintre acestia ii amintim pe: Cozac Andreea Viorica, Archiudean Cosmin, Alexa Alexandru, Scurtu Maria, Ceuca Florina Ionela, Ciurea Mihaela, Gavriloaie Maria.

Elevii au hotarat ca din bonurile valorice primite drept compensatie sa cumpere alimente care vor fi donate unui centru de copii nevoiasi.

Multumirile au inceput sa apara, incepand cu pagina de Facebook a centrului de transfuzii, din partea purtatorului de cuvant. La plecare elevii au promis ca vor reveni pentru o noua runda de donari.

 

Conducerea scolii

 

 

0 comentarii2996 vizualizări04 februarie 2020
rss 2.0
rss 2.0