Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Vineri 27 Ianuarie 2023 - 14587
Creativitate si talent .

La Scoala Generala Nr. 1 Bistrita continua derularea activitatilor din cadrul grantului INVESTIND IN MINE, INVESTESTI IN VIITOR! realizat cu sprijinul Fundatiei Centrul Educatia 2000+, in cadrul proiectului "Parteneriat pentru educatie! Granturi pentru scoli in dificultate!" finantat de Fundatia Soros Romania, prin  programul Fondul de Urgenta. Activitatile desfasurate in luna mai, sub titlul  MATE de la … MA TEm? au avut drept scop dezvoltarea rationamentului logic si a perspicacitatii. Elevii au rezolvat probleme cu caracter practic-aplicativ si au creat ei insisi probleme de logica. Cu ajutorul figurilor geometrice din patratul TANGRAM  au realizat jucaria sau animalul preferat, casa bunicilor, vapoare sau masinute. Folosind tehnica ORIGAMI au transformat, cu incantare si placere, o simpla bucata de hartie in figurine - flori, animale sau in obiecte utile. Copiii si-au invins astfel  teama fata disciplina matematica, s-au convins de necesitatea acesteia in viata cotidiana.

Activitatile din luna in curs sunt in plina desfasurare. Grupate sub genericul Fete, fete… vizeaza dezvoltarea aptitudinilor artistice, creativitatea si increderea in sine a copiilor.  Evidentiaza talentul nativ al unora, ii incurajeaza si dezvolta gustul pentru teatru al altora, urmarind descoperirea unor "mici talente" in acest domeniu. De la inceputul lunii s-au citit texte literare, au fost vizionate spectacole de teatru si s-au realizat dezbateri de grup cu scopul ca fiecare elev sa  cunoasca in detaliu si sa-si formeze o imagine a personajului sub masca caruia se va ascunde, pentru a-si putea crea costumele si decorurile necesare punerii in scena. Urmeaza organizarea unui carnaval in cadrul caruia fiecare copil isi va prezenta personajul ales. Scufita Rosie, Bunica si Vanatorul, Fat Frumos, Ileana Cosanzeana si Zmeul Zmeilor, Ursul si Vulpea, Alba ca Zapada si piticii, Cenusareasa si surorile ei alaturi de multe, multe alte personaje indragite de copii vor veni din lumea povestilor si se vor prezenta in fata noastra. Diploma personalizata ce o vor primi la sfarsitul activitatii va sta marturie a si va rasplati efortul depus de copii.

 

Echipa de proiect

 

 

 

 

Grant in cadrul proiectului "Parteneriat pentru educatie!

Granturi pentru scoli in dificultate!"   finantat de

Fundatia Soros Romania, prin programul Fondul de Urgenta

 

SCOALA GENERALA NR. 1 BISTRITA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 comentarii2611 vizualizări20 iunie 2011
rss 2.0
rss 2.0