Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Vineri 29 Martie 2024 - 14587
2781de absolventi ai clasei a VIII-a din BN s-au inscris la Evaluarea Nationala.

Examenul va incepe luni, 15 iunie, cu proba scrisa la Limba si literatura romana. Miercuri, 17 iunie va avea loc proba la Matematica, iar joi, 18 iunie se desfasoara proba la Limba si literatura materna. Primele rezultate vor fi afisate in 22 iunie pana la ora 12:00, in centrele nationale. Contestatiile se pot depune in cursul aceleiasi zile, in intervalul orar 14:00-20:00. Rezultatele finale se vor comunica in 27 iunie.

 Probele vor incepe la ora 9:00, accesul elevilor in unitatile de invatamant fiind permis pana la ora 8:30, pe baza unui document de identitate. Timpul de lucru este de doua ore de la momentul distribuirii subiectelor fiecarui elev. Pe durata examenului in toate spatiile scolare se vor respecta reguli stricte de igiena si distantare sociala.

 Reamintim ca in perioada 2-12 iuniein unitatile de invatamanta avut locpregatirea elevilor pentru examenul de Evaluare Nationala. Din numarul total al elevilor de clasa a VIII-a un procent de aproximativ 86% si-a exprimat intentia de a participa la cursurile de pregatire. Conform centralizarii realizate de Inspectoratul Scolar, procentul zilnic de prezenta a fost intre 85,54% si 87,70% dintre cei inscrisi.

 La nivelul judetului s-au constituit 73 centre de examen si 3 centre zonale de evaluare la Scoala Gimnaziala Avram Iancu, Scoala Gimnaziala Nr. 1 si Scoala Gimnaziala Stefan cel Mare din Bistrita, in care vor fi evaluate lucrari provenind din alt judet.

 O a doua sesiune a Evaluarii Nationale pentru elevii care nu pot sustine examenul din motive medicale va fi organizata in perioada 29 iunie-1 iulie.

 

Biroul de presa

Inspectoratul Scolar Judetean Bistrita-Nasaud.

0 comentarii2968 vizualizări12 iunie 2020




rss 2.0
rss 2.0