Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Joi 22 Februarie 2024 - 14587
Proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat.

Astazi, 24 iunie, s-a desfasurat proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat - E) c), sesiunea iunie - iulie 2020. Dintre cei 2245 de candidati inscrisi s-au prezentat 2182 candidati, din care 581 la Istorie si 1599 la Matematica. Au absentat 63 candidati. Niciun candidat nu a avut temperatura peste 37.3 ? C.

Au fost eliminati pentru tentativa de frauda doi candidati. Acestia nu vor mai avea dreptul de a participa la urmatoarele doua sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

 Subiectele si baremele de corectare au fost publicate de catre Centrul National de Politici si Evaluare in Educatie, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15:00.

 

Ultima proba, cea la alegere  a profilului, va avea loc maine, 25 iunie. 

 

Primele rezultate vor fi afisate marti, 30 iunie, pana in ora 12.00. In conformitate cu prevederile art. 5 si ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protectia datelor - RGPD), precum si cu solicitarea Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educatiei si Cercetarii va publica rezultatele elevilor obtinute in urma sustinerii examenelor nationale cu anonimizarea numelui si a prenumelui. 

Contestatiile pot fi depuse atat in format fizic, cat si electronic, in zilele de 30 iunie, in intervalul orar 16:00 - 19:00 si pe data de 1 iulie, in intervalul orar 8:00 - 12:00. In acest caz, candidatii completeaza, semneaza si depun/transmit electronic si o declaratie-tip in care se mentioneaza faptul ca au luat cunostinta ca nota acordata ca urmare a solutionarii contestatiei poate modifica, dupa caz, nota initiala, prin crestere sau descrestere. Pentru candidatii minori, declaratia-tip este semnata si de catre parintii/reprezentantii legali ai acestora 

 

Rezultatele finale vor fi anuntate duminica, 5 iulie. 

 

Biroul de presa

Inspectoratul Scolar Judetean Bistrita-Nasaud

 

0 comentarii2961 vizualizări24 iunie 2020
rss 2.0
rss 2.0