Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Joi 22 Februarie 2024 - 14587
Rezultatele finale inregistrate la Evaluarea Nationala a absolventilor de clasa a VIII-a, sesiunea 2020.

Ministerul Educatiei si Cercetarii a centralizat rezultatele finale ale absolventilor clasei a VIII-a,  obtinute in urma sustinerii examenului de Evaluare Nationala, sesiunea  2 - 27 iunie, 2020

 Conform datelor obtinute in urma reevaluarii lucrarilor contestate, proportia candidatilor cu medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) este de 76,75% (2047 de candidati), ceea ce inseamna o crestere a acestui numar fata de rezultatele initiale de 0,04%  (un elev).

 

Au fost depuse 143 de contestatii, situatia pe discipline fiind urmatoarea: Limba si literatura romana - 74, Matematica - 68, Limba si literatura materna - 1.

 

Examenul de evaluare  nationala pentru elevii clasei a VIII-a  reprezinta modalitatea de evaluare sumativa externa  a competentelor dobandite pe parcursul invatamantului gimnazial.

Media de admitere in liceu constituie criteriu pentru admiterea in invatamantul liceal de stat, fiind media ponderata intre media generala obtinuta la evaluarea nationala (cu o pondere de 80%) si media generala de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).

 

Completarea optiunilor in fisele de inscriere de catre absolventii clasei a VIII-a si de catre parintii acestora, asistati de dirigintii claselor a VIII-a, se va derula in perioada 2 - 6 iulie si va fi urmata de repartizarea computerizata in invatamantul liceal de stat (10 iulie).

 

Alte detalii sunt incluse in raportul publicat aici.

 

 

 

Biroul de presa

Inspectoratul Scolar Judetean Bistrita-Nasaud

 

 

0 comentarii2940 vizualizări28 iunie 2020
rss 2.0
rss 2.0