Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Duminica 03 Martie 2024 - 14587
Absolventi ai clasei a VIII-a vor sustine Evaluarea Nationala in cadrul etapei speciale.

La etapa speciala a examenului de  Evaluare Nationala s-au inscris 216 absolventi ai clasei a VIII-a, conform situatiei centralizate pana la aceasta ora de catre Ministerul Educatiei si Cercetarii. In judetul Bistrita-Nasaud o eleva va sustine examenul care incepe luni, 29 iunie, cu proba scrisa la Limba si literatura romana. Marti, 30 iunie, se desfasoara proba la Matematica, iar miercuri, 1 iulie, va avea loc proba la Limba si literatura materna.

Primele rezultate se vor  afisa  joi, 2 iulie, pana la ora 12.00, in centrele de examen. In conformitate cu prevederile art. 5 si ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protectia datelor - RGPD), precum si cu solicitarea Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educatiei si Cercetarii va publica rezultatele elevilor obtinute in urma sustinerii examenelor nationale cu anonimizarea numelui si a prenumelui.

Contestatiile pot fi depuse in ziua de 2 iulie, in intervalul orar 14:00 - 20:00. Acestea pot fi depuse/transmise si prin mijloace electronice. In acest caz, candidatii completeaza, semneaza si depun/transmit prin mijloace electronice si o declaratie-tip in care se mentioneaza faptul ca au luat cunostinta ca nota acordata ca urmare a solutionarii contestatiei poate modifica, dupa caz, nota initiala, prin crestere sau descrestere. Pentru candidatii minori, declaratia-tip este semnata si de catre parintii/reprezentantii legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi afisate sambata, 4 iulie.

Timpul destinat elaborarii unei lucrari scrise este de doua ore, din momentul in care s-a incheiat distribuirea subiectelor fiecarui elev. Probele sunt monitorizate audio-video si sunt organizate cu respectarea tuturor masurilor de preventie si protectie stabilite in contextul pandemiei COVID-19.

Ministerul Educatiei si Cercetarii pune, in continuare, la dispozitia celor interesati, o linie TELVERDE - 0800801100 - pentru sesizarea eventualelor nereguli privind desfasurarea Evaluarii Nationale. Numarul va fi disponibil in perioada 29 iunie - 2 iulie, intre orele 8:00 - 16:00, iar vineri, 3 iulie, intre orele 8:00 -14:00.

Media generala obtinuta in urma sustinerii Evaluarii Nationale are o pondere de 80% in calculul mediei de admitere in clasa a IX-a. Absolventii clasei a VIII-a isi vor putea continua studiile in invatamantul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri, prin cifra de scolarizare aprobata, pentru toti elevii care au finalizat ciclul gimnazial.

Biroul de presa

Inspectoratul Scolar Judetean Bistrita-Nasaud

0 comentarii3045 vizualizări29 iunie 2020
rss 2.0
rss 2.0