Proiectul " Fiecare copil educat e un adult castigat", cofinantat din Fondul Social European prin programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane, are ca si obiectiv general dezvoltarea educationala a elevilor proveniti din grupurile de risc pentru a imbunatati rezultatele scolare si perspectivele de acces pe piata muncii.
In luna iunie s-au incheiat activitatile din prima jumatate a perioadei de derulare a proiectului precum:
- Imbunatatirea frecventei copiilor in invatamantul prescolar
- Educatie remediala de dupa-amiaza
- Activitate de sprijin pentru cadre didactice si elevi
- Activitati in parteneriat scoala-familie-comunitate
- Formarea cadrelor didactice.
In urma derularii acestor activitati, s-a observat o crestere vizibila a frecventei prescolarilor din gradinitele implicate in proiect. Deasemena, 420 copii din invatamantul primar si gimnazial au obtinut rezultate mai bune la invatatura si la examenul de evaluare nationala, in urma educatiei remediale de dupa-amiaza de care au beneficiat, fiind indrumati si ajutati de catre profesori calificati pentru acoperirea lacunelor si aprofundarea materiei la disciplinele romana, matematica, istorie/geografie, limbi straine si informatica.
Pentru o mai buna desfasurare a proiectului, s-au organizat si activitati recreative si ludice pentru relaxarea si destinderea copiilor, incercand astfel o evadare din tiparul scoala-stat in banca, organizandu-se drumetii, serbari, activitati ce includ si parintii, acestia avand un rol prioritar in educarea copiilor.
Acest proiect a prevazut si formarea in week-end si vacante scolare a unui numar de 119 cadre didactice din totalul de 240, restul urmand a fii formate pana la sfarsitul anului. In urma formarii s-a analizat impactul produs asupra activitatilor pe care acestia le-au derulat pe toata perioada proiectului. Au fost vizate si activitati privind parteneriatul scoala-familie-comunitate, atat de cunoastere a istoriei si traditiei locale, cat si participarea la o sarbatoare locala, cu concursuri de istorie locala.
Biroul de presa
ISJ Bistrita-Nasaud
E-mail: birouldepresa@isjbn.ro
Telefon: 0263 - 213.529 (int. 120)
0 comentarii | 2611 vizualizări | 28 iunie 2011 |