Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Vineri 27 Ianuarie 2023 - 14587
Ramas bun, in stil geometric.

12 profesori de matematica din judetul Bistrita Nasaud, au incheiat un capitol important din viata…ajungand la varsta pensionarii, si-au luat ramas bun de la catedra si elevi.

In conditiile actuale de tranzitie, scoala romaneasca trebuie sa renasca, sa fie cu adevarat expresia vie, puternica, reala a nazuintelor omului nou. Ea trebuie sa aiba ca ideal formarea de specialisti bine pregatiti profesional, capabili de a se angaja creator in transformarea societatii.

Matematica este o parte insemnata a acestui sistem. Importanta ei instrumentala sta in dezvoltarea gandirii logice, riguroase, dar si in aplicatiile pe care le are in diverse domenii. Ea este disciplina care, prin insasi esenta ei - "de stiinta a structurilor ", creatoare de "modele si limbaje stiintifice ale realitatii" - poate si are menirea de a forma o gandire creatoare, mai aproape de necunoscut printr-un adevarat stil de cercetare.

"Putem afirma ca matematica se invata nu pentru a se sti, ci pentru a se folosi, pentru a face ceva cu ea, pentru a se aplica in practica, ea fiind stiinta care a patruns in aproape toate domeniile de cercetare si, care, isi aduce o importanta contributie la dezvoltarea tuturor stiintelor", afirma Inspector Scolar General Vasile Marc, prezent la intalnire.

Matematica urmareste si dezvoltarea  capacitatilor elevilor de a reflecta asupra lumii, de a formula si rezolva pe baza relationarii cunostintelor din diferite domenii, precum si inzestrarea cu un set de competente, valori si atitudini menite sa asigure o intelegere profesionala optima.

In acest context rolul profesorului de matematica este de neinlocuit in actuala societate.

A mai luat cuvantul, domnul Inspector Scolar Adjunct, Mircea Romocea, Inspector Scolar de Specialitate Matematica si Vicepresedintele Filialei SSMR Bistrita Nasaud, Cosic Dorel, Presedintele Filialei SSMR Bistrita Nasaud si Vicepresedinte al SSMR, Nicolae Sanda, si nu in ultimul rand Prim-Vicepresedintele UJSLI Bistrita Nasaud si Secretar al Filialei SSMR, Duicu Ioan.

Multumim dascalilor care au format si educat pe toata perioada carierei lor, elevi care au urmat calea dascaliei, sau pur si simplu si-au conturat elementele de baza ale matematicii.

Multumiri:

ü      Balazs Alexandru, Scoala Generala Uriu

ü      Barnutiu Susana Rodica, Scoala Generala Ciceu Mihaiesti

ü      Burcu Ioana, Grupul Scolar Economic Nasaud

ü      Buta Florica, Colegiul National "liviu Rebreanu"Bistrita Nasaud

ü      Candale Saveta, CSEI 2, Bistrita Nasaud

ü      Carcu Petru , Scoala Generala "Lucian Blaga" Bistrita Nasaud

ü      Morariu Ioan, Scoala generala "Tiberiu Morariu"Salva

ü      Ples Gheorghe, Colegiul National "George Cosbuc"Nasaud

ü      Sbarciu Leon, Grupul Scolar Feldru

ü      Seretan Florica, Scoala Generala Tureac

ü      Sztracsanyek Csillag Irina, Scoala Generala Nimigea de Jos

ü      Talpos Maria, Scoala Generala Ciceu Poieni.

 

2 commentarii2849 vizualizări29 iunie 2011
rss 2.0
rss 2.0