Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
O dimineata altfel la Gradinita "Strumfii".

Cu totii ne amintim cu nostalgie de gradinita, de locul acela vesel si plin de culoare in care  ne-am dezvoltat armonios, am legat primele prietenii, am invatat primele notiuni de baza despre lumea inconjuratoarea cat si despre noi insine. Aici ne-am pregatit sa devenim oameni mari, a fost si va ramane locul in care visurile nu au limite si rasetele celor mici se aud neincetat.

Gradinita este de asemenea si locul in care invatam pentru prima oara despre meserii si ne gandim ce am vrea sa devenim cand suntem mari.

Astazi, 14.06, prescolarii de la Gradinita cu Program Prelungit "Strumfii", au avut parte de o dimineata altfel luand parte la o actiune deosebita din  cadrul  Proiectului "Politistul - prietenul meu!" care incearca sa vina cu idei originale despre modelarea caracterului la copii. Strumfii gradinitei fiind principalii beneficiari ai parteneriatului Politie-Gradinita-Parinti-Comunitate, in initierea si adoptarea unui comportament civic, specific unei societati democratice - active, liber, responsabil, tolerant, deschis.

Politistii din cadrul Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii in persoana doamnei  Subcomisar de politie Singeorzan Ramona, a doamnei Agent sef principal de politie Tanco Gabriela, precum si a colegilor de la Serviciul de Actiuni Speciale, impreuna cu cainele Lord, a colegilor de la Biroul Rutier, cu totii au facut in asa fel incat micutii strumfi - participanti sa fie cat mai atenti, sa retina cat mai multe informatii folositoare si extrem de benefice dezvoltarii lor.

Activitatea de astazi a inceput cu o discutie despre regulile de circulatie, despre siguranta lor in drumul spre gradinita cat si spre acasa, le-a fost introdusa notiunea de bullying, insa momentul favorit al prescolarilor a fost acela in care au vazut si au inteles o mica parte din ce inseamna aceasta frumoasa si nobila meserie, ca politistul este prietenul lor.

Cainele Lord le-a atras imediat atentia prin disciplina, ascultarea si executarea perfecta a fiecarei comenzi, fiind aplaudat si indelung apreciat de catre copii. Acestia au avut mai apoi prilejul de a vedea interiorul unei masini de politie, sa dea drumul girofarului si sirenei iar la sfarsit au invatat despre salutul formal al politistilor.

Le multumim tuturor persoanelor care au facut acest eveniment posibil, membrilor Inspectoratului de Politie judetean Bistrita-Nasaud si asteptam cu nerabdare evenimentele in care-i putem educa, instrui si construi un viitor mai bun si mai sigur celor mici.

 

Cristiana Chiuzan.

0 comentarii1421 vizualizări14 iunie 2021
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0