Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Joi 22 Februarie 2024 - 14587
Desfasurarea celei de a treia probe scrise din cadrul examenului de Bacalaureat in BN.

La a treia proba scrisa a examenului national de Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2021 au fost prezenti 1869 de candidati (96,39% din totalul candidatilor inscrisi la aceasta proba). Proba s-a desfasurat astazi, 30 iunie, in 9 centre. Nu au participat 70 candidati.  

Niciun candidat nu a fost eliminat pentru tentativa de frauda.

 Subiectele si baremul de corectare au fost publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de catre Centrul National de Politici si Evaluare in Educatie.

Conform calendarului, maine, 1 iulie, urmeaza proba la Limba si literatura materna.

Primele rezultate vor fi afisate in data de 5 iulie, pana la ora 12:00.

Contestatiile pot fi depuse/transmise in aceeasi zi, in intervalul orar 12:00 - 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. In aceasta situatie, candidatii completeaza, semneaza si depun/transmit prin mijloace electronice si o declaratie-tip in care se mentioneaza faptul ca au luat cunostinta ca nota acordata ca urmare a solutionarii contestatiei poate modifica, dupa caz, nota initiala, prin crestere sau descrestere. Pentru candidatii minori, declaratia-tip este semnata si de catre parintii/reprezentantii legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi facute publice in data de 9 iulie.

In conformitate cu prevederile art. 5 si ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protectia datelor - RGPD/GDPR), afisarea rezultatelor se efectueaza prin anonimizarea numelui si a prenumelui candidatului. 

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii, cumulativ:

  • recunoasterea/echivalarea/sustinerea tuturor probelor de evaluare a competentelor lingvistice si digitale;
  • sustinerea tuturor probelor scrise si obtinerea notei 5 (cel putin) la fiecare dintre acestea;
  • obtinerea mediei 6 (cel putin) la probele scrise.

 

Biroul de presa

Inspectoratul Scolar Judetean Bistrita-Nasaud

0 comentarii3136 vizualizări30 iunie 2021
rss 2.0
rss 2.0