Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Joi 22 Februarie 2024 - 14587
Informare privind proba scrisa a examenului national pentru definitivare in invatamant (sesiunea 2021).

Proba scrisa din cadrul examenului national pentru definitivare in invatamant, sesiunea 2021, se va desfasura miercuri, 14 iulie, incepand cu ora 9:00, la centrul de examen de la Scoala Gimnaziala Stefan cel Mare Bistrita.

 In judetul Bistrita-Nasaud proba se va desfasura la 27 de discipline. Au fost admisi la proba scrisa si sunt asteptati sa participe cei 111 candidati (dintr-un total de120 de candidati inscrisi la inceputul anului scolar), care au indeplinit cumulativ urmatoarele conditii:

 

  • efectuarea unui stagiu de predare in specialitate de cel putin un an
  • calificativul pentru anul scolar in curs "Bine" sau "Foarte bine"
  • media aritmetica a notelor obtinute la inspectia la clasa si la evaluarea portofoliului profesional - minimum 8 (dar note nu mai mici de 7 la fiecare din probele respective).

Candidatii vor avea acces in salile de examen, cel mai devreme, la ora 7:30 si, cel mai tarziu, la ora 8:00, in baza unui document de identitate valabil. In acest sens, vor fi respectate toate masurile specifice in vigoare, aplicabile in cazul examenelor nationale, referitoare la normele de prevenire si combaterea raspandirii virusului SARS-CoV-2. Dupa primirea subiectelor, durata de redactare a lucrarilor este de 4 (patru) ore.

 

Disciplinele de examen cu cel mai mare numar de candidati inscrisi sunt: invatamant prescolar in limba romana (37), invatamant primar in limba romana (19), educatie fizica si sport (13).

 

Primele rezultate vor fi afisate in data de 21 iulie, in centrele de examen si pe site-ul definitivat.edu.ro. Contestatiile se depun la centrele de examen, conform calendarului aprobat, in zilele de 21 si 22 iulie. Rezultatele finale se afiseaza la centrele de examen si pe site-ul anterior mentionat, in data de 28 iulie.

Nota la proba scrisa are o pondere de 70% in calculul mediei finale, care, pentru promovarea examenului, trebuie sa fie de cel putin 8 (opt).

Cadrele didactice promovate dobandesc dreptul de practica in invatamantul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, si obiectivul acestui examen national. Prin dobandirea definitivarii in invatamant, cadrul didactic depaseste stadiul de debutant si poate intra pe o ruta ascendenta de profesionalizare.

Informatii suplimentare sunt disponibile pe site-ul definitivat.edu.ro.

 

 

Biroul de presa

Inspectoratul Scolar Judetean Bistrita-Nasaud

 

0 comentarii3255 vizualizări13 iulie 2021
rss 2.0
rss 2.0