Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Luni 17 Iunie 2024 - 14587
Desfasurarea celei de a doua probe scrise din cadrul examenului de bacalaureat.

La a doua proba scrisa a examenului national de bacalaureat din sesiunea august-septembrie 2021 au fost prezenti 341 de candidati (79,11% din totalul candidatilor inscrisi la aceasta proba), din care 73 la Istorie si 267 la Matematica. Proba s-a desfasurat astazi, 17 august, in 2 centre. Nu au participat 90 de candidati.

 Un candidat a fost eliminat pentru tentativa de frauda. Acesta nu va mai avea dreptul de a participa la urmatoarele doua sesiuni ale examenului de bacalaureat.

 Subiectele si baremul de corectare vor fi publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de catre Centrul National de Politici si Evaluare in Educatie.

Conform calendarului, maine, 18 august, urmeaza proba la alegere a profilului si a specializarii.

Primele rezultate vor fi afisate in data de 31 august, pana la ora 12:00.

Contestatiile pot fi depuse/transmise in aceeasi zi, in intervalul orar 12:00 - 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. In aceasta situatie, candidatii completeaza, semneaza si depun/transmit prin mijloace electronice si o declaratie-tip in care se mentioneaza faptul ca au luat cunostinta ca nota acordata ca urmare a solutionarii contestatiei poate modifica, dupa caz, nota initiala, prin crestere sau descrestere. Pentru candidatii minori, declaratia-tip este semnata si de catre parintii/reprezentantii legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi facute publice in data de 3 septembrie.

In conformitate cu prevederile art. 5 si ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protectia datelor - RGPD/GDPR), afisarea rezultatelor se efectueaza prin anonimizarea numelui si a prenumelui candidatului. 

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii, cumulativ:

  • recunoasterea/echivalarea/sustinerea tuturor probelor de evaluare a competentelor lingvistice si digitale;
  • sustinerea tuturor probelor scrise si obtinerea notei 5 (cel putin) la fiecare dintre acestea;
  • obtinerea mediei 6 (cel putin) la probele scrise.

 

Biroul de presa

Inspectoratul Scolar Judetean Bistrita-Nasaud

0 comentarii3591 vizualizări17 august 2021
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0