Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Duminica 03 Martie 2024 - 14587
Desfasurarea celei de a treia probe scrise din cadrul examenului de bacalaureat .

La a treia proba scrisa a examenului national de bacalaureat din sesiunea august-septembrie 2021 au fost prezenti 269 de candidati (78,88% din totalul candidatilor inscrisi la aceasta proba). Proba s-a desfasurat astazi, 18 august, in 2 centre. Nu au participat 72 de candidati.

 Niciun candidat nu a fost eliminat pentru tentativa de frauda.

 Subiectele si baremul de corectare vor fi publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de catre Centrul National de Politici si Evaluare in Educatie.

Conform calendarului, maine, 19 august, urmeaza proba de Limba si literatura materna.

Primele rezultate vor fi afisate in data de 31 august, pana la ora 12:00.

Contestatiile pot fi depuse/transmise in aceeasi zi, in intervalul orar 12:00 - 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. In aceasta situatie, candidatii completeaza, semneaza si depun/transmit prin mijloace electronice si o declaratie-tip in care se mentioneaza faptul ca au luat cunostinta ca nota acordata ca urmare a solutionarii contestatiei poate modifica, dupa caz, nota initiala, prin crestere sau descrestere. Pentru candidatii minori, declaratia-tip este semnata si de catre parintii/reprezentantii legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi facute publice in data de 3 septembrie.

In conformitate cu prevederile art. 5 si ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protectia datelor - RGPD/GDPR), afisarea rezultatelor se efectueaza prin anonimizarea numelui si a prenumelui candidatului. 

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii, cumulativ:

  • recunoasterea/echivalarea/sustinerea tuturor probelor de evaluare a competentelor lingvistice si digitale;
  • sustinerea tuturor probelor scrise si obtinerea notei 5 (cel putin) la fiecare dintre acestea;
  • obtinerea mediei 6 (cel putin) la probele scrise.

 

Biroul de presa

Inspectoratul Scolar Judetean Bistrita-Nasaud

0 comentarii3332 vizualizări19 august 2021
rss 2.0
rss 2.0